TOPUL celor mai fascinante STRAZI si DRUMURI din lume. GALERIE FOTO

Cateodata, sofatul poate deveni monoton, in special pe drumurile lungi in care peisajul nu se schimba cu orele. Din fericire, in lume exista cateva drumuri, destul de capricioase am spune, care iti vor oferi doza de adrenalina si de suspans de care ai nevoie.

Mondo News iti prezinta mai jos cele mai fascinante strazi, drumuri si intersectii din lume.

Cea mai ingusta strada din lume

Strada Parlamentului din orasul Exeter, Marea Britanie, este considerata cea mai ingusta strada din lume. Construita in anii 1300, strada masoara mai putin de 63.5 cm in cel mai ingust punct al sau.

Cea mai ametitoare sosea

Trecatoarea Stelvio din Italia atinge o altitudine de 2.757 metri si are numai putin de 48 de viraje ac de par.

Cel mai “incapatanat” drum din lume

Iesirea Umeda de pe drumul expres Hanshin din Osaka, Japonia, trece chiar prin cladirea Gate Towe Building.

Cea mai abrubta strada rezidentiala din lume

Cu un unghi maxim de 19 grade, strada Baldwin din orasul neozeelandez Dunedin este incoronata drept cea mai abrupta strada rezidentiala din lume.

Cel mai infricosator drum

Tunelul Guoliang din China a fost cioplit de 13 sateni in muntii Taihang. Construit in anii ’70, drumul are o lungime de 1.200 de metri, cinci metri inaltime si patru metri latime, fiind considerat periculos.

Cel mai confuz sens giratoriu

Magic Roundabout este cel mai complicat sens giratoriu din lume. Se afla in orasul Swindon, Marea Britanie, fiind construit in anii ’70. Partea cu adevarat confuza este ca insumeaza cinci sensuri giratorii mai mici, toate aranjate in cerc.

Cel mai vechi drum din lume

Drumul catre orasul Giza, Egipt, este cel mai vechi drum pavat din lume. Are o vechime de peste 4.600 de ani si era folosit pentru transportul blocurilor de piatra pentru constructia piramidelor.

Cea mai lunga sosea din lume

Cea mai lunga sosea din lume este o autostrada. Pan-American are o lungime de aproape 48.000 de km si a intrat in Cartea Recordurilor.

Cea mai scurta strada din lume

Cu o lungime de doar 2.07 metri, Ebenezer Place din orasul scotian Wick este considerata a fi cea mai scurta strada din lume.

Cea mai lata sosea

Cui aproape 140 metri latime, incluzand si strazile laterale, bulevardul 9 de Julio din Buenos Aires este cea mai lata sosea din lume.

Soseaua cu cele mai multe curbe

Lombard Street din San Francisco are 8 serpentine. Asta pentru ca altfel, drumul ar fi prea abrubt pentru a fi traversat in linie dreapta.

Sursa foto: huffingtonpost.com, pbase.com