Topul celor mai frumoase IMAGINI din COSMOS, realizate de NASA. GALERIE FOTO

Pe langa faptul ca este cea mai mare si cea mai titrata agentie spatiala din lume, din cand in cand, NASA ne incanta cu diverse imagini, menite sa ne taie rasuflarea. Recent, cu ocazia premierei serialului documentar “Cosmos”, agentia spatiala americana a publicat o serie de fotografii impresionante, realizate in decursul mai multor ani.

Seria de 13 episoade este precedata de o serie de fotografii cu adevarat remarcabile, care ne demonstreaza inca o data cat de mici suntem in comparati cu Universul care ne inconjoara. De la vortexuri psihedelice la stele si galaxii aflate la mare distanta, pregatest-te sa fii dat pe spate cu aceste imagini date publicitatii de NASA.

Venus                 

Spre deosebire de Pamant, Venus nu are un camp magnetic care sa devieze izbucnirile solare puternice, asa cum se poate vedea in aceasta imagine publicata de NASA, o captura din filmul “Dynamic Earth: Exploring Earth’s Climate Engine.”, noteaza Huffington Post.

Saturn

O imagine spectaculoasa, furnizata de sonda spatiala Cassini, care apartine NASA, aduce in prim plan furtunile care au loc la polul nord al planetei Saturn. “Ochiul” urganului este de culoare rosu inchis.

Nebuloasa Carina

Aceast poza realizata de telescopul Hubble este o portiune mica a unei regiuni de stele aflate in nastere din nebuloasa Carina. Turnurile uriase sunt formate din hidrogen.

Pamantul

“Margica neagra”, asa cum este numit Pamantul, este surprinsa intr-o imagine spectaculoasa noaptea. Asia si Australia pot fi observate, multumita cadrelor obtinute de satelitul Suomi NPP in aprilie si octombrie 2012.

Nebuloasa Ring

In aceasta imagine compozita, obtinuta de telescopul Hubble al NASA si de Large Binocular Telescope din Arizona, se poate observa Nebuloasa Ring (Inel).

Ramasita unei supernove

Aceasta urma de gaz, ce pluteste in galaxia noastra este ceea ce a ramas in urma exploziei stelare a unei supernove survenita in urma cu peste 1.000 de ani.

Jupiter si Ganymede

Telescopul Hubble a fotografiat planeta Jupiter, alaturi de satelitul sau natural Ganymade, intr-un joc de-a v-ati ascunselea.

Citeste si: TOP CELE MAI FRUMOASE IMAGINI DE PE PAMANT VAZUTE DIN SPATIU. GALERIE FOTO

Nebuloasa Crab

Nebuloasa Crab este, de asemenea, o ramasita a unei supernove. Observatorii din China si Japonia au inregistrat aceasta explozie cosmica acum aproape 1.000 de ani, in anul 1.054.

Mercur

Aceasta imagine a planetei Mercus a fost realizata de sonda spatiala Messenger. In realitate, planeta nu arata asa de colorata ochiului uman, culoriile fiind adaugate ulterior pentru a releva solul planetei.

Nebuloasa Ochi de Pisica

Una din primele nebuloase descoperite, Ochi de Pisica are una din cele mai complexe forme, fiind alcatuita din 11 inele de gaz.

Sursa foto: NASA