Topul celor mai scumpe piete de birouri din lume. Vezi pe ce loc se afla Bucurestiul

Desi nivelul chiriilor din centrul orasului a inregistrat o usoara urcare in 2013, Bucurestiul ocupa locul 45, in coborare cu trei pozitii, in clasamentul celor mai scumpe 67 piete de birouri din lume. Datele sunt cuprinse intr-un studiu al companiei de consultanta imobiliara Cushman&Wakefield.

Nivelul chiriilor in zona de business a Bucurestiului, adica din Piata Victoriei, se situeaza in medie la 19 euro/mp/luna, iar costul total de ocupare, care include si cheltuielile cu intretinerea, se ridica la 339 euro/mp/an, respectiv 28,25 euro/mp/luna, se arata in cel mai recent studiu al companiei de consultanta imobiliara.

Citeste si: TOPUL celor mai frumoase locuri abandonate din lume. GALERIE

Din punctul de vedere al chiriilor, capitala Romaniei intrece orase precum Lisabona (298 euro/mp/an), Bratislava (257 euro/mp/an) sau Praga (318 euro/mp/an).

Totusi, in Budapesta (343 euro/mp/an) sau Varsovia (395 euro/mp/an) costurile de ocupare a spatiilor de birouri sunt superioare celor din Bucuresti, plasand aceste piete pe locurile 43 si 37, se mai arata in studiul citat de Mediafax.

Pe primele trei pozitii in acest top se situeaza in ordine zona West End din Londra (2.122 euro/mp/an), Hong Kong (1.432 euro/mp/an) si Moscova (1.092 euro/mp/an).

Sursa foto: neolandexclusiv.ro