Topul celor mai spectaculoase hoteluri unde te poti caza in 2015. GALERIE FOTO

Publicatia Lonely Planet a realizat un top al celor mai extraordinare hoteluri din lume in 2014. Pe primul loc este o oaza de liniste si frumusete in mijlocul desertului indian, un castel ce gazduieste noua apartamente de lux. Iata clasamentul intocmit de Lonely Planet.

1. Mihir Garh, India

Mihiri Garjeste pare mai degraba un castel de nisip in mijlocul desertului Thar, din apropiere de Jodhpur. La el au lucrat 150 de artizani si mesteri locali timp de doi ani.

2. Planet Baobab, Botswana

Planet Baobab este un complex de colibe din lut din Botswana, inconjurat, asa cum ii spune si numele, de baobabi, unii dintre ei cu o vechime de 4.000 de ani. In plus, aici exista si o retea imensa de saline, peisajul fiind ireal, asemanator cu solul lunar.

3. Prendiparte B&B, Italia 

Prendiparte B&B este un turn medieval transformat in hotel. Are o inaltime de 60 de metri si este al doilea ca marime din Bologna.

Citeste si: Bucurestiul este in topul celor mai ieftine 10 destinatii turistice in 2014

4.  Qasr Al Sarab, Emiratele Arabe Unite

Ridicandu-se din nisipurile miscatoare, Qasr Al Sarab apare ca un miraj la marginea vastului desert Empty Quarter din Emiratele Arabe Unite. Inauntrul peisajul este asemanator basmelor din 1.001 de nopti.

5. Cradle Mountain Lodge, Australia 

Complexul Cradle Mountain Lodge se afla in inima salbaticiei din Tasmania. Aici poti vedea de la geam diferite animale salbatice, in timp ce degusti unul din cele mai bune vinuri locale sau gusti o branza traditionala.

6. Free Spirit Spheres, Canada 

Acest complex de case situate in copaci este una din cele mai neobisnuite idei de cazare din lume. Free Spirit Spheres sunt case in forma de minge, dotate cu paturi, unde se cazeaza turistii dornici de aventura.

7. Hotelul Taskonak, Cappadocia, Turcia

Taskonak se afla situat intr-un din cele mai celebre pesteri din lume: Cappadocia (Turcia). Hotelul este mic, cu un aspect rustic si are doar 10 camere, jumatate dintre ele fiind apartamente.

8. Thonga Beach Lodge, Africa de Sud

Thonga Beach Lodge este un resort de lux aflat chiar langa plaja. Colibele sale de lux sunt foarte spatioase si ofera o priveliste superba catre Oceanul Indian.

9. Saugerties Lighthouse, SUA

Farul Saugerties este un monumet istoric construit in 1869, unde turistii se pot caza pentru a incepe sa exploreze celebra Hudson Valley. Camerele acestui resort pastreaza autenticitatea tipic americana.

10. The Gibbon Experience Treehouse, Bokeo Reserve, Laos

Resortul Gibbon este alcatuit din case aflate in copaci, la o distanta de 30 de metri de sol. Pentru a ajunge la locuinte, turistii trebuie sa mearga cu o tiroliana.

Sursa foto: lonelyplanet.com