TOPUL celor mai TRAZNITE SESIZARI LA OPC: De la “ma bate nevasta” pana la spiritul pofticios din frigider

ROMANII nemultumiti din diverse motive au mai multe institutii carora se pot adresa, de la Oficiul pentru Protectia Consumatorilor (OPC) pana la Politia Locala. Pe langa sesizarile serioase, de cele mai multe ori bine intemeiate, mai sunt si oameni care reclama lucruri cel putin bizare. Jurnalistii de la ADEVARUL au alcatuit o selectie a celor mai CIUDATE si cele mai AMUZANTE SESIZARI facute de ROMANI la OPC.

Anul trecut, bucurestenii au facut o multime de sesizari la primariile de sector, insa unele au fost cel putin bizare. Spre exemplu, o femeie din Capitala s-a plans ca este otravita permanent cu apa de la robinet si ca noaptea este deranjata de invazii extraterestre. De obicei, cererile depuse la primariile de sector din Capitala sunt cat se poate de serioase si vizeaza rezolvarea unor probleme aparute in Bucuresti.

Un locuitor al sectorului 6 a cerut reabilitarea sau demolarea cartierului Drumul Taberei – O persoana a solicitat sprijinul autoritatii locale pentru ca nu a primit tichetele de masa de la firma la care a lucrat – O alta persoana a solicitat protectie din partea administratiei locale, spunand ca suporta amenintari cu moartea din partea vecinilor, pe motiv ca a solicitat ridicarea unui caine comunitar – Altcineva a cerut sprijinul deoarece i s-a suspendat contractul de munca, pe motiv ca nu conduce bine

O femeie din cartierul Aviatiei reclama faptul ca este otravita permanent de apa de la robinet si ca noaptea este perturbata de invazii extraterestre – O alta femeie din Strada Caraiman face plangere privind faptul ca i se arunca in curte, intentionat, porumbei. Aceasta reclama faptul ca cineva ii arunca peste gard porumbei vii si ca numarul acestora creste zilnic – O femeie din Strada Pietei (Bucurestii Noi) sustine ca vecinii ei romi incearca sa o intoxice cu dioxid de carbon pe care i-l baga in casa, fiind nevoita sa stea toata ziua cu usile deschise. Doamna sustine ca i-a reclamat pe vecini la numarul de urgenta 112, la furnizorul de gaze si la alte institutii, temandu-se ca „tiganii„ vor sa scape de ea ca sa ii ia casa si sa construiasca un bloc pe amplasamentul acesteia.

Unii aradeni au depus reclamatii care de care mai ciudate la diferite institutii publice, in ultima perioada de timp. Politia Locala Arad este asaltata de astfel de plangeri venite din partea unor clienti deja cunoscuti pentru astfel de sesizari ciudate.   Astfel, un aradean a reclamat politistilor faptul ca agentii de paza ai unei societati private, care pazesc parcul din zona Padurice: „pescuiesc cand nu sunt vazuti”. Asta in conditiile in care lacul respectiv nu are pesti.

Comisariatul Judetean pentru Protectia Consumatorilor a primit o sesizare de la o domnisoara din Constanta care s-a plans ca a ramas gravida din cauza unor prezervative de proasta calitate.     In petitia formulata, viitoarea mamica “din greseala” povesteste ca a cumparat doua prezervative si amandoua s-au rupt – unul lateral si cel de-al doilea in varf.  

Cadrele ISU Dobrogea au primit un apel prin numarul de urgenta 112 despre un papagal fugar. “Veniti cu autoscara! Papagalul fiicei mele este in pom si nu ajungem la el!”, i-a implorat disperata apelanta.    Femeia a uitat ca pasarea care tocmai evadase din apartament putea oricand sa zboare intr-un alt pom, atunci cand ofiterii ISU se apropiau de ea.   

O alta femeie din Constanta a venit recent la Protectia Consumatorilor pentru a-si reclama vecina de bloc. Femeia sustinea ca vecinei i-a murit cainele si aceasta l-a ingropat prea aproape de gradina dumneaei. Suparata de gestul co-locatarei de bloc, constanteanca le cerea comisarilor de la CJPC sa ia atitudine si sa dezgroape patrupedul trecut in lumea celor drepti. Cererea ei a fost ignorata pentru ca oamenii de la Protectia Consumatorului nu au astfel de atributii.   

Ofiterii ISU Dobrogea au avut parte de un apel mai putin obisnuit in cursul perioadei de Cod Galben de ceata si furtuna de saptamana trecuta. Un paznic angajat al unei firme din Portul Constanta a sunat la numarul de urgenta 112 si le-a spus oamenilor legii ca un autoturism a intrat intr-o groapa plina cu apa si soferul risca sa se inece. “Veniti repede ca se ineaca. Hai, domne, ca are apa pana la genunchi”, le-a spus barbatul pompierilor militari.    Asa cum era de asteptat, dispecerul de la ISU Dobrogea l-a linistit pe apelant si a reusit sa-l convinga ca presupusa victima putea sa iasa singura din apa de 40 de centimetri

Pompierii militari sunt frecvent chemati sa intervina pentru a scoate animale cazute in puturi vechi, neastupate. Proprietarii recurg la apelul la 112 atunci cand vad ca magarul sau vitelul nu mai are sanse de supravietuire.    Nu a fost cazul unui constantean care i-a anuntat pe pompieri ca i-a cazut calul in grajd. Omul le cerea cadrelor ISU Dobrogea sa vina sa-l ridice si initial, toata lumea a inteles ca bietul cal era intr-o groapa. Atunci cand au aflat ca animalul era doar extenuat si a cazut din picioare in grajd, ofiterii ISU i-au recomandat omului sa caute un medic veterinar.   

O reclamatia la fel de ciudata a venit din partea unei femei din Constanta care le-a marturisit comisarilor de la Protectia Consumatorilor ca locuieste la etajul III din IV si ca deasupra ei isi are domiciliul o familie formata din sot si sotie. Reclamanta era deranjata de faptul ca barbatul nu intra in cada atunci cand face baie. “Se spala langa cada si toata apa se scurge la mine in apartament”, a scris femeia deranjata de atitudinea vecinului. Reclamatia ei nu a fost luata in considerare pentru ca nu intra in competenta institutiei.

Politistii vasluieni se confrunta frecvent cu sesizari care starnesc hohote de ras, insa dincolo de amuzament, oamenii legii au obligatia sa raspunda tuturor sesizarilor. Exista si situatii in care se dispune clasarea petitiei, fara efectuarea de verificari: daca sesizarea este anonima, nu contine datele de identificare ori acestea sunt false sau daca din continutul ori din verificarile efectuate anterior in institutiile medicale de specialitate rezulta ca petentul sufera de afectiuni psihice de natura sa-i afecteze discernamantul.  

O vasluianca a reclamat la Politie faptul ca cineva „patrunde in locuinta mea, cu spray paralizant, distrugandu-mi usile, geamurile chiar prin acoperisul casei. Odata patruns in casa, eu sunt monitorizata, iar in casa mi se pun codificarile de pe ambalaje… Mi se schimba pielea imbatranita, unde cu niste senzori de miscare sunt localizata”. O alta femeie s-a plans politistilor ca are „un ecou in partea dreapta unde ma tortureaza continuu si imi spun vorbe urate, imi spun viata din copilarie…Scapati-ma de ecou, l-am auzit si la fetita mea”. Un alt vasluian s-a plans ca asupra sa  „se actioneaza cu ajutorul unor emitatoare  puse in locuinta in mod infractional”, iar „vecinii intra in casa si toarna praf pe jos si droguri in apa”.

Printre numeroasele plangeri legitime se strecoara din cand in cand si ciudatenii care au doar darul de a starni hohote de ras, pentru ca fie nu au de-a face cu institutia, fie sunt de-a dreptul absurde. In aceasta categorie intra si sesizarea unei buzoience, clienta a unui salon de infrumusetare, nemultumita ca i-a sarit oja de pe unghii. O alta buzoianca a reclamat la Protectia Consumatorilor faptul ca piercingul din buric a fost prost amplasat.  

In topul celor mai haioase reclamatii facute in judetul Vaslui stau cele ale unei pensionare din Barlad care a reclamat ani in sir la toate institutiile posibile ca nu poate dormi din cauza iluminatului stradal, “au crapat peretii din cauza liceenilor care vin la scoala cu masina” ori ca “vecinul de 90 de ani sta dezbracat in balcon”. Solicitarile ciudate facute de vasluieni pe la autoritati sunt destul de numeroase si adeseori facute de aceleasi persoane care au ajuns sa nu mai fie luate in seama de nimeni. Unii suna la Politie pentru ca vad umbre in casa si ochi care ii spioneaza, altii suna la 112 doar pentru a sta de vorba pentru ca sunt singuri.  

Una dintre cele mai haioase reclamatii de la Protectia Consumatorului a fost a unui brasovean nemultumit de papusa gonflabila pe care o cumparase de la un sex shop. Omul s-a plans ca partenera sa de dezumfla chiar daca are dopul montat. 

In plus, nemultumirea domnului a fost si mai mare atunci cand a observat ca „domnisoara“ nu seamana deloc cu poza de pe ambalaj. El s-a mai plans ca nu i s-au dat nici instructiuni de folosire si ca nu ii place cum arata noua sa „prietena“, cea de pe ambalaj fiindu-i mult mai pe plac.  

Un pensionar din Targu Secuiesc si-a dat un sfert din pensie (300 de lei) pe niste pastile pentru cresterea potentei, sperand ca va petrece o noapte de neuitat alaturi de aleasa inimii. Insa, din pacate, organismul nu l-a ascultat. Dezamagit ca pastilele pentru potenta achizitionate dintr-un magazin din Targu Secuiesc nu si-au facut efectul, cumparatorul a reclamat la Protectia Consumatorului Brasov producatorul medicamentului.  Reclamatia lui a fost analizata, dar pastilele nu aveau nicio problema.

Un brasovean a reclamat ca un magazine de animale de companie ii vinde pasari bolnave. Omul a cumparat doi papagali intr-o luna, dar pasarile nu au supravietuit mai mult de doua saptamani. S-a dovedit in final ca saracii papagali nu aveau nicio boala, dar ca stapanul le dadea prea mult de mancare. Vecinii sunt de vina Protectia Consumatorului mai este asaltata si de reclamatii de la persoane care se cred urmarite. Unii brasoveni au reclamat ca vecinii vor sa-i otraveasca, altii ca autoritatile le-au implantat cipuri de urmarire, iar altii ca au telefoanele ascultate si li s-au montat microfoane in pereti.

Aproape ca nu exista saptamana in care autoritatile din Prahova unde se pot face reclamatii sa nu primeasca si sesizari mai putin obisnuite, la limita tragi-comicului. Una dintre ele este a unui prahovean, consumator de alcool, care, ori de cate ori se imbata suna la Protectia Consumatorului pentru a cere protectie de nevasta care il batea   In topul celor mai haioase reclamatii primate in ultimii ani la Oficiul Judetean pentru Protectia Consumatorului Prahova se numara cea a unui barbat din Plopeni care, in mod repetat, suna la Protectia Consumatorului pentru a cere ajutorul. “Consumator” declarat, acesta ajungea frecvent acasa beat, moment in care sotia acestuia ii aplica corectii fizice. Suparat ca nu se putea apara singur de furia conjugala, acesta a considerat ca singurul loc unde i se poate oferi protectie unui “consumator” este, asa cum o arata si numele, Protectia Consumatorului.   Ce mai reclama clientii nemultumiti de produse sau servicii din Alba la Protectia Consumatorului? Defecte la ceasuri de mana, telefoane mobile sau tablete, promotii inselatoare, facturi supraincarcate la telefonie mobila, energie electrica sau apa, prea multa publicitate electorala si atitudinea unor angajati sau serviciile unor restaurante.   Inspectorii din Alba de la Protectia Consumatorului cerceteaza in fiecare luna zeci de reclamatii depuse de perosonele fizice sau juridice. Unele sunt inchise cu rezolvare amiabila, altele sunt respinse ca neintemeiate, unele clasate, iar cele care mai raman sunt solutionate cu avertismente sau amenzi.  

Ati cumparat o pereche de incaltaminte, iar acasa ati avut surpriza sa constatati ca un pantof este mai mare decat celalalt? Ei bine, un satmarean a patit-o si a facut o reclamatie la Protectia Consumatorului.   Aceasta este doar una din zecile de reclamatii ciudate depuse de satmareni mai “ghinionisti”. Comisarul-sef de la Protectia Consumatorului Satu Mare, Maria Pinter, afirma ca pe parcursul acestui an au ajuns pe masa lor tot felul de reclamatii care de care mai ciudate si hazlii, insa asa cum era de asteptat, majoritatea nu au fost nici macar inregistrate, nefiind de competenta institutiei.

 Una dintre cele mai „colorate“ reclamatii depuse de clujeni la Comisariatul Judetean de Protectia Consumatorilor (CJPC) a fost depusa in 2011. Un masterand in varsta de 26 de ani a reclamat ca a cumparat prezervative de la un supermarket din Cluj si ca unul i s-a rupt in timpul actului sexual „incalcand astfel siguranta folosirii prezervativului inscrisa pe ambalaj“, dupa cum a scris acesta in plangerea adresata celor de la CJPC.  

Una dintre situatiile despre care politistii locali slatineni isi amintesc acum cu umor de anul trecut se refera la cazul unui localnic din Satu Nou, catun arondat capitalei judetului, care a reclamat ca ciorile si cotofenele ii mancau boabele de porumb si grau pe care el le dadea pasarilor sale.    Omul a cerut, la momentul cu pricina, ca politisti locali sa traga cu armele din dotare in zburatoarele care mancau hrana pasarilor sale. Angajatilor institutiei mentionate le-a luat ceva timp pana sa il faca pe om sa inteleaga faptul ca nu puteau folosi armele in scopul dorit de catre satean.  

Pentru prima data in 25 de ani, fetele bisericesti au fost reclamate la Protectia Consumatorului. Un preot de la o biserica din centrul orasului a fost parat ca da slujba si muzica religioasa prea tare, la boxele exterioare montate pe zidurile lacasului de cult si nu se poate odihni.   

Plangerile iesite din tipar nu mai sunt o noutate pentru nimeni. Chiar daca nu se intampla frecvent sa aiba de-a face cu astfel de cereri, inspectorii OPC spun ca s-au obisnuit si nu le mai iau in seama. De exemplu, o doamna a reclamat ca P.I.B.-ul Romaniei nu creste din cauza muncii la negru si a proastei organizari a Guvernului. O alta a venit suparata sa se planga deoarece trenul de calatori cu care circula o “zgaltiie.   Un domn a reclamat ca drumurile din oras sunt pline de gropi, ia o pensionara spune ca nu-si mai gaseste linistea din cauza clopotelor de la biserica. De departe, cea mai haioasa cerere a venit de la o tanara care s-a plans ca horoscopul a fost inselator, deoarece nu i-a mers bine si nu a castigat la jocuri de noroc.  

Pe adresa Protectiei Consumatorului Suceava au ajuns, in 2014, aproape 1.500 de reclamatii. Unele dintre acestea au starnit rasul din birourile OPC Suceava.   Spre exemplu o femeie a depus o reclamatie cum ca in apartamentul vecin functioneaza un bordel pe care il frecventeaza si sotul ei, in timp ce alta a reclamat o vecina ce ii imbata sotul, dupa care acesta se intoarce acasa si o bate.    Printre sesizarile care la inceput par ciudate, in multe cazuri, echipele din teren ale Politiei Comunitare Drobeta Turnu Severin constata ca faptele sesizate sunt reale. O severineanca a sesizat ca aproape de sediul Hidroelectrica, langa parcul central exista un barbat complet dezbracat, care se masturba in vazul trecatorilor si agresa trecatorii.  

Inspectorii de la Protectia Consumatorului nu contorizeaza plangerile neobisnuite, dar una a ramas memorabila. O doamna indignata s-a prezentat cu o plangere in care sustinea ca vecina ei trebuie amendata, pentru ca este…. lenesa! Adica, nu isi smulge iarba din curte, mediu bun pentru melci, iar melcii vecinei vin la doamna cu reclamatia si ii mananca salata!  

Tot din aceasta categorie mai avem o doamna care s-a adresat Politiei cu o plangere. Vecinul de la etajul superior se uita de la geam la pisicile ei si acestea paralizeaza !  

Ultima reclamatie de acest gen a fost facuta in cursul anului trecut la Comisariatul Regional pentru Protectia Consumatorilor. Potrivit purtatorului de cuvant al institutiei, Bianca Iuga, un barbat dintr-o comuna din judetul Sibiu i-a reclamat pe primarul si contabilul primariei din localitate pentru ca refuza sa aloce bani de la bugetul local pentru a li se face statui sefului de post si directorului scolii, in fata caminului cultural din localitate. Barbatul a explicat totul in detaliu, faptul ca statuile ar trebui sa aiba 35 de metri inaltime si 5 latime, sa fie inconjurate de stalpi de iluminat care sa functioneze tot timpul, pe soclul de bronz sa fie asezat seful de post iar in partea dreapta directorul scolii.  

Sursa text: ADEVARUL