TOPUL TARILOR cu cei mai multi ATEI. Pe ce loc se afla ROMANIA

Gallup International a realizat, la sfarsitul anului 2016, un sondaj pe diverse teme, in care respondentii au fost intrebati si daca sunt sau nu persoane religioase. Potrivit studiului publicat recent, mai bine de jumatate din populatia planetei se declara religioasa, informeaza postul de televiziune Digi 24.

Studiul, la care au participat 66.000 de persoane din 68 de tari, arata ca 62% dintre respondenti se considera religiosi, 25% nu se considera religiosi si 9% spun ca sunt atei. Potrivit Gallup, 74% din populatia planetei crede ca avem suflet, 71% dintre pamanteni cred in Dumnezeu si 56% cred in Rai in timp ce 54% cred in viata de dupa moarte si putin sub jumatate(49%) in existenta iadului.

Cele mai religioase tari

Thailanda este cea mai religioasa tara, aproape intreaga populatie (98%) declarandu-se religioasa. Alaturi de Thailanda, tarile care se remarca ca fiind cele mai religioase sunt Nigeria (97%), Kosovo, India, Ghana, Coasta de Fildes, Papua Noua Guinee (toate cu 94%), Fiji (92%), Armenia (92%) si Filipine (90%). Romania ocupa si ea un loc fruntas in top, 89% dintre romani spunand ca sunt religiosi.

Tarile cu cei mai multi atei

China este tara cel mai putin religioasa – 7 din 10 chinezi spun ca sunt atei (67%), de peste doua ori procentul gasit in orice alta tara. 23% dintre chinezi se definesc ca non-religiosi si doar 9% dintre acestia se declara persoane religioase. Dupa China, printre tarile cel mai putin religioase regasim Suedia, Cehia si Regatul Unit cu 7 din 10 persoane care au declarat ca sunt atei sau non-religiosi (18% si 55% in Suedia, 25% si 47% in Cehia, 11 % si 58% in Regatul Unit). In Romania doar 3% dintre cetateni se declara atei, in timp ce 6% au raspuns ca nu sunt religiosi.

Sursa foto: adevarul