Toroczkai Laszlo, liderul gruparii extremiste HVIM, ataca dur Romania: A dovedit din nou ca este un stat intunecat, bolnav, ramas in urma!

Toroczkai Laszlo, lider si membru fondator al gruparii extremiste HVIM (Miscarea Tinerilor din cele 64 de Comitate), care sustine reintregirea Ungariei Mari, ataca dur Romania dupa ce vamesii de la punctul de frontiera Salonta i-au interzis accesul in tara.

Incidentul a avut loc la sfarsitul saptamanii trecute, Toroczkai incercand sa intre in Romania cu autoturismul in care se aflau sotia sa si de cei doi copii. Extremistul maghiar intentiona sa ajunga la Remetea, judetul Alba, unde se lansa organizatia locala a gruparii HVIM.

Ulterior, Toroczkai Laszlo a postat pe Facebook un mesaj dur la adresa Romaniei, despre care spune ca este “un stat intunecat, bolnav, ramas in urma, in care nu se respecta statul de drept” si a adaugat ca dupa ce nu i s-a dat voie sa intre pe pamant romanesc, i-a spus fiicei sale ca “acum o sa inteleaga de ce toata viata m-am luptat impotriva nedreptatii de la Trianon”.

“Romania a dovedit din nou ca este un stat intunecat, bolnav, ramas in urma, in care nu se respecta statul de drept. Incercam sa ajung in localitatea Remetea (jud.Alba), pentru a participa la lansarea organizatiei locale a HVIM, o onoare, avand in vedere ca mama mea este originara din aceasta localitate. La Vama Salonta, masina mea a fost trasa deoparte, iar sotia si cei doi copii, de 6 ani si de 15 luni, au fost dusi intr-o camera separata. Dupa aproximativ doua ore de discutii, vamesii mi-au aratat niste hartii care atesta faptul ca mi se interzice accesul in Romania. In schimb, sotia mea, care detine si cetatenia romana, poate continua drumul. Am intrat intr-un conflict dur cu ei. Am inceput sa urlu la ei, deoarece interdictia nu este nici limitata temporar, nici motivata concret. Am solicitat un traducator, sotia le-a spus ca a uitat limba romana si a continuat sa le vorbeasca doar in maghiara, dar lor nu le-a pasat. Cand fata mea a inceput sa planga, i-am spus ca acum o sa inteleaga de ce toata viata m-am luptat impotriva nedreptatii de la Trianon”, sustine Toroczkai, pe Facebook.

Toroczkai a adaugat ca a contactat imediat ministerul de Externe al Ungariei, doi parlamentari Jobbik, precum si Ambasada Ungariei de la Bucuresti, insa nu a reusit sa intre in Romania, motiv pentru care ameninta ca va depune o plangere.

“Am contactat imediat ministerul de Externe al Ungariei, parlamentarii Jobbik, Szavay Istvan si Zagyva Gyula, Ambasada Ungariei de la Bucuresti, dar nu au putut face nimic. Lucrurile au degenerat in asa fel incat unul dintre romani a dus mana spre arma din dotare. Am decis sa ne intoarcem. O masina a politiei ne-a urmarit pana la trecerea frontierei maghiare si mi-a dat actele. Voi depune o plangere, dar stiu ca nu inseamna nimic intr-un stat artificial si frustat ca Romania. Pe mine pot sa ma interzica de pe teritoriile confiscate prin incalcarea normelor statului de drept, dar organizatia noastra va continua sa existe”, a mai notat Toroczkai.

Toroczkai a postat si documentele Politiei de Frontiera care atesta refuzul primirii sale pe teritoriul Romaniei.