Tortionarul ALEXANDRU VISINESCU a fost trimis in judecata

Tortionarul ALEXANDRU VISINESCU a fost trimis in judecata

Tortionarul ALEXANDRU VISINESCU, cel care a condus Penitenciarul de la Ramnicu Sarat, a fost trimis in judecata, miercuri, el fiind acuzat de crime impotriva umanitatii, informeaza Parchetul General.

Alexandru Visinescu, in varsta de 88 de ani, este acuzat de moartea a 12 detinuti politici. Primul termen va avea loc in data de 14 iulie la Curtea de Apel Bucuresti.

Procurorii sustin ca in perioada 1956-1963, cand a condus Penitenciarul Ramnicu Sarat, ALEXANDRU VISINESCU i-a supus pe detinutii politici la rele tratamente, batai si alte violente, i-a lipsit de hrana, medicamente si asistenta medicala. 

Parchetul instantei supreme anunta, in 3 septembrie anul trecut, ca ALEXANDRU VISINESCU este urmarit penal pentru genocid, intrucat in perioada 1956-1963, cand a condus Penitenciarul Ramnicu Sarat, i-a supus pe detinutii politici la rele tratamente, batai si alte violente, i-a lipsit de hrana, medicamente si asistenta medicala.

Afla aici detalii despre faptele tortionarului Alexandru Visinescu

Procurorii Parchetului instantei supreme au inceput in 30 august audierile in dosarul tortionarului ALEXANDRU VISINESCU. Anchetatorii i-au luat atunci o declaratie lui Valentin Cristea, singurul detinut politic de la Penitenciarul Ramnicu Sarat care mai este in viata.

ALEXANDRU VISINESCU s-a nascut la Buzau, in 1925, si a fost comandant al Penitenciarului Ramnicu Sarat din anul 1956 si pana la desfiintarea inchisorii, in 1963, fiind si ultimul comandant al inchisorii, unde a murit, in urma torturilor, Ion Mihalache.

Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului si Memoria Exilului Romanesc (IICCMER) a solicitat, pe 30 iulie, Parchetului de pe langa Tribunalul Militar Teritorial Bucuresti inceperea urmarii penale a fostului comandant al inchisorii Ramnicu Sarat, Alexandru Visinescu, pentru omor deosebit de grav.

Citeste si: ALEXANDRU VISINESCU, acuzat de crime impotriva umanitatii

In 9 august, Parchetul Inaltei Curti de Casatie si Justitie a preluat de la Parchetul Tribunalului Bucuresti, dosarul avand ca obiect denuntul formulat de IICCMER impotriva lui Visinescu.

Potrivit presedintelui executiv al IICCMER, Andrei Muraru, toti detinutii politici inchisi in timpul regimului comunist la Ramnicu Sarat “au fost torturati fizic si psihic ca urmare a deciziilor luate de comandantul penitenciarului”, Alexandru Visinescu fiind “responsabil din punct de vedere penal pentru decesele inregistrate la Ramnicu Sarat in timpul mandatului sau”.