Tot ce trebuie sa stii cand faci dragoste la 20 de ani

Este varsta la care incepi sa inveti tot mai multe despre corpul tau, despre ceea ce iti place si ce nu. Tot acum poti fi puternic influentata de tot felul de mituri.

Exista o presiune resimtita adesea de femei in relatii, alimentata de obicei de filme, articole din reviste si online, postari pe retelele sociale sau declaratii ale vedetelor, cu privire la viata sexuala, scrie perfecte.md. Iar cand toate acestea sunt combinate cu lipsa de experienta si nesiguranta, pot aparea situatii in care sa te simti obligata sa faci anumite lucruri in dormitor, desi nu iti doresti sau chiar iti displac, din dorinta de a fi “iubita perfecta”. Este foarte important sa-ti amintesti ca intr-o relatie sincera si autentica partenerul tau trebuie sa-ti respecte deciziile si sa nu te preseze sa faci lucruri pe care nu le doresti. Inainte de a respecta dorintele altora, este foarte important sa le respecti pe ale tale.

CITESTE SI: Cele mai proaste 10 sfaturi despre sex

Nu exista “orgasm vaginal”

Potrivit unor studii recente, stimularea zonei clitoridiene este singura cale de a obtine orgasm in cazul femeilor, iar credinta conform careia femeile pot avea orgasm exclusiv prin penetrare, fara stimularea clitorisului, este total gresita. Cercetatorii au dezvaluit faptul ca o exprimare de tipul “orgasm vaginal” este gresita, tocmai pentru ca le inspira femeilor ideea ca il pot obtine independent de stimularea zonei clitorisului.

Este obligatoriu sa te protejezi

Prezervativul este singurul care te protejeaza de bolile cu transmitere sexuala si o sarcina nedorita in acelasi timp. Iar daca te afli la inceputul unei relatii, este esential sa alegi acest mijloc de protectie in defavoarea oricarui alt tip. Nu uita ca multe persoane pot fi infectate cu boli grave, fara sa stie, iar simpla asigurare a partenerului tau ca este perfect sanatos, desi nu si-a facut in ultima perioada analizele, nu te poate apara de astfel de pericole.

 Foloseste-ti imaginatia

Este cunoscut faptul ca femeile se excita mai greu si au nevoie de mai mult timp decat barbatii pentru a intra in acea stare necesara pentru o partida de sex. Dar expresia “creierul este cel mai mare organ sexual” este cat se poate de reala. Foloseste-te de imaginatia si fanteziile tale pentru a transforma partidele de amor intr-unele senzationale.

CITESTE SI: Cum iti poti da seama daca esti buna la pat?

Iubeste-ti corpul

Nesiguranta legata de corpul tau iti poate ruina viata sexuala. Faptul ca te întrebi permanent daca partenerul tau te considera sexy, daca arati bine goala sau daca a observat vergeturile sau celulita nu te ajuta cu nimic, din contra, te fac foarte constienta de tine si corpul tau in timpul partidelor de amor, ceea ce te impiedica sa te bucuri cu adevarat de placere. Accepta faptul ca nimeni nu este perfect, nici macar fetele care iti zambesc din reviste sau reclame. Pe de alta parte, ca sa fii multumita de tine si corpul tau, nu uita ca sportul si alimentatia sanatoasa sunt esentiale!

Sursa:rtv