Tot ce trebuie să știm despre crini

Crinii sunt flori pline de farmec, ce au o mare importanta istorica. Aceasta floare ocupa un loc proeminent in culturile din intreaga lume si a fost folosit ca simbol in opere literare cunoscute. Fiind una dintre cele mai iconice flori din lume, crinul este intotdeauna o alegere excelenta atunci cand vrei sa alegi buchete de flori deosebite sau sa il plantezi in gradina ta.

O scurta privire de ansamblu asupra crinilor

Crinii sunt flori unice care infloresc vara, cu petale care ies din centru cu multa culoare. Exista multe tipuri diferite de crini, fiecare cu culorile sale. Cei mai populari sunt crinii asiatici, orientali si trompeta. Datorita acestor variatii diferite, crinii infloresc in momente diferite in timpul verii. Deci, daca speri ca acestia sa infloreasca in orice moment vara, este important sa ai grija ce tip de crin alegi.

Desi crinii sunt flori frumoase in mod natural, acestia pot face mult rau animalelor de companie. Daca alegi aceasta floare, trebuie sa ai grija ca animalele de companie, in special pisicile, sa nu fie in contact cu aceasta planta. Daca nu ai animale de companie, nu trebuie sa ii faci griji. Crinii sunt adesea atragatori pentru fluturi si creeaza o atmosfera minunata de vara. Alege buchete impresionante cu crini la florariamobila.ro.

Simbolismul crinilor

Diverse simboluri sunt asociate cu crini, ca si cu multe alte flori. In general vorbind, ei reprezinta devotamentul si puritatea. Dar, desi acestea sunt principalele sale semnificatii, simbolismul crinului variaza de la cultura la cultura. De exemplu, crinii au devenit un simbol al maternitatii si al renasterii datorita mitologiei grecesti. La randul lor, crestinii cred ca crinul este asociat cu Fecioara Maria. In cultura chineza, crinii aduc noroc si sunt folositi la nunti, deoarece se spune ca ofera 100 de ani de dragoste. Crinii pot sa faca parte din buchetul zilei la orice festivitate de tip nunta sau botez.

Simbolismul crinilor variaza nu numai de la cultura la cultura, ci si de la culoare la culoare. Crinii albi inseamna puritate, in timp ce crinii rosii inseamna pasiune. Crinii roz sunt o expresie a prosperitatii si crinii portocalii ai increderii si bogatiei. Una peste alta, exista o gama larga de culori din care sa alegi, dar ceea ce au toate in comun este ca vor arata grozav in gradina sau vaza de acasa. In plus, datorita simbolurilor lor diferite, poti alege crinii potriviti pentru aproape orice ocazie.

Semnificatia istorica a crinului

Exista numeroase specii de crini in intreaga lume. Acest lucru se datoreaza faptului ca floarea provine de pretutindeni: in special din zone din Europa, Asia si America de Nord. De-a lungul istoriei, au fost pretuite si admirate in multe culturi. Frumusetea si parfumul crinilor au atras atentia multor oameni de generatii.

Una dintre cele mai vechi povesti care mentioneaza crini provine din mitologia greaca si spune ca floarea a fost facuta din laptele zeitei Hera dupa nasterea lui Hercule. Crinul este mentionat si in Biblia crestina ca simbol al Fecioarei Maria. De asemenea, se mentioneaza ca dupa moartea lui Iisus s-a scurs sange din trupul sau si crinii au rasarit din locurile unde acestea au cazut. Din acest motiv si datorita altor povesti ale Vechiului si Noului Testament, crinii sunt asociati cu martiriul sfintilor.

Multe specii de crini au castigat popularitate in cultura occidentala la mijlocul si sfarsitul secolului al XIX-lea. Cercetatorii europeni erau in cautarea unor flori exotice. Au gasit numeroase specii in China si, in cele din urma, descoperirile lor au dus la o hibridizare pe scara larga. Dupa ce incrucisarea crinilor a devenit mai populara, crinii s-au raspandit in natura si societate.

In trecut, crinii erau folositi in scopuri medicinale, adesea pentru tratarea febrei. Desi nu exista dovezi ca planta este eficienta din punct de vedere medical, cu petalele sale luminoase si vesele, poate macar vindeca o zi plina de tristete. Chiar si astazi, crinii sunt printre cele mai populare flori din lume si sunt admirati pentru frumusetea lor atemporala.

Daca iubesti crinii, alege un buchet frumos de la Floraria Mobila, o apreciata florarie online Bucuresti.