Tot ceea ce trebuie să știi despre procedura transplantului de păr

Transplantul de par este procedura chirurgicala care are rolul de a adauga mai multe fire de par intr-o zona a capului afectata de parul tot mai rar sau de chelie. Este acea procedura care se face prin prelevarea de par din partile mai groase ale scalpului sau din alte parti ale corpului si grefarea acestuia in portiunea cheala a scalpului.

La nivel mondial, aproximativ 60% dintre barbati si 50% dintre femei se confrunta cu o anumita forma de cadere a parului. Transplantul de par este cea mai eficienta si de durata metoda de restaurare a podoabei capilare. Cand vorbim despre procedura de transplant de par pret, trebuie spus ca aceasta a progresat semnificativ din perspectiva tehnicilor folosite.

Transplantul de par chiar functioneaza?

Procedura transplantului de par are de cele mai multe ori un succes considerabil comparativ cu orice alte produse de restaurare a parului. Totusi este important de punctat anumiti factori care trebuie luati in considerare cand discutam despre procedura transplantului de par si rata de succes a acesteia.

Un procent cuprins intre 10% si 80% din parul transplantat urmeaza sa creasca in aproximativ 3-4 luni. Similar ca si in cazul parului obsinuit, parul transplantat se va subtia odata cu trecerea timpului. Chiar daca implantul de par este o procedura cu o rata de reusita foarte mare, este important de punctat ca nu functioneaza pentru toata lumea.

Procedura transplantului de par este folosita preponderent pentru restabilirea parului pentru persoanele care se confrunta cu probleme precum chelie, subtiere naturala sau pierderea parului din pricina unei leziuni. Parul existent este folosit cel mai adesea pentru transplantul de par. Tocmai din acest motiv procedura poate sa nu fie la fel de eficienta daca persoanele se confrunta cu subtierea generalizata a parului, pierderea parului in urma chimioterapiei sau a altor medicamente, sau existanta unor cicatrici groase la nivelul scalpului ca urmare a unor leziuni.

Desfasurarea procedurii de transplant de par

Derularea procedurii pentru transplantul de par presupune ca medicul specialist urmeaza sa ia parul existent in zona donatoare si sa il transfere intr-o zona in care nu aveti par. De obicei, parul prelevat provine de la ceafa. Insa poate fi prelevat si din alte parti ale corpului.

Inainte de inceperea procedurii, medicul va steriliza zona de unde va fi indepartat parul si aplica anestezie locala. Ulterior medicul va trece la efectuarea transplantului propriu-zis, fie prin metoda FUT, fie prin metoda FUE.

Tehnica FUT provine de la denumirea „transplantul de unitati foliculare”, numita si operatie de benzi de unitati foliculare. Aceasta presupune indepartarea unei bucati de la nivelul scalpului sub forma unei fasii de 15 cm lungime. Aceasta fasie este separata in grefe mici si ulterior acestea vor fi transplantate in zona unde lipseste parul. In final se acopera locurile de operatie cu bandaje sau tifon.

Procedura FUE de transplant de par presupune ca pacientul sa aiba parul ras de pe ceafa. Ulterior medicul va scoate foliculii individuali din pielea scalpului. Urmeaza introducerea foliculilor individuali in zona fara par si in final se aplica pe locul operatiei cu bandaje sau tifon.