Tot ceea ce trebuie să știi despre tratamentul facial cu laser

In randul procedurilor si a tehnicilor specifice tratamentelor faciale profesionale regasim o mare diversitate de astfel de proceduri care se adreseaza persoanelor ce doresc sa aiba tenul cat mai luminos, cu o piele ferma si cu aspect cat mai tanar. Una dintre cele mai inovative astfel de proceduri este cea de rejuvenare a pielii cu ajutorul tehnologiei laser (lumina intens pulsata – IPL).

Cum functioneaza tratamentele faciale cu tehnologia IPL?

Daca pana acum nu ai apelat la rejuvenarea faciala cu tehnologia luminii laser, trebuie sa stii ca astfel de proceduri sunt disponibile in cadrul saloanelor de infrumusetare si ingrijire corporala care ofera astfel de tratamente faciale Bucuresti.Aceste tehnici de rejuvenare faciala care folosesc lumina intens pulsata incalzesc straturile pielii de la nivel inferior pentru a stimula productia de colagen. Colagenul are rolul de a mentine pielea ferma si cu aspect fin. In consecinta este prevenita formarea ridurilor.

Procedurile care folosesc tehnologia laser sunt foarte sigure si nu exista riscuri adverse. Odata incheiata o sedinta cu aceasta tehnologie, poti reveni la activitatile normale imediat dupa sedinta de aplicare a acestei proceduri. In cadrul saloanelor de infrumusetare aceasta tehnologie este aplicata doar cu ajutorul echipamentelor profesionale si doar de catre personal calificat si instruit.

Cu ajutorul dispozitivelor IPL se apeleaza la o lumina cu spectru larg, aceasta fiind capabila sa ajunga in profunzimea pielii. Prin faptul ca energia acestei lumini patrunde in profunzimea tegumentului, aceasta energie este absorbita atat de pigmentii maro, cat si de cei rosii de la nivelul pielii. In consecinta acesti pigmenti sunt distrusi de lumina laser. Rezultatul este un ten mult mai unform prin faptul ca excesul de melanina si leziunile vasculare sunt indepartate de la suprafata pielii.

Beneficiile rejuvenarii faciale cu IPL

Procedura de rejuvenare a tenului cu tehnologia IPL este un tratament care are drept scop regenerarea pielii cu ajutorul luminii intens pulsate in vederea vindecarii anumitor probleme la nivelul pielii, dar si pentru a elimina efectele specifice imbatranirii tenului. Efectele imbatranirii tenului se refera la riduri, pete de varsta si texturi neuniforme ale pielii.

Odata cu utilizarea tehnologiei cu IPL in cadrul acestor tratamente faciale Bucuresti, pielea va recapata aspect revigorat si reimprospatat. Acest lucru se datoreaza faptului ca tehnologia cu lumina intens pulsata va contribui semnificativ la regenerarea celulelor la nivelul pielii prin inducerea de microrani controlate la nivelul pielii. In consecinta pielea va fi determinata sa se vindece prin productia de celule noi la nivelul tegumentului.

Eficienta acestor tratamente faciale cu ajutorul luminii laser este dovedita in cazul diferitelor probleme. Dintre acestea putem aminti tratarea pistruilor, a petelor rezultate in urma expunerii la soare, zonele hiperpigmentate, acneea, colorarea neuniforma, roseata rezultata in urma expunerii la soare sau cuperoza.

Tot in randul beneficiilor oferite de aceste tratamente faciale Bucuresti prin folosirea luminii intens pulsate regasim si netezirea pielii. Acest lucru se datoreaza stimularii productiei de colagen de catre lumina laser. De asemenea aceste proceduri contribuie la imbunatatirea texturii generale a pielii prin mentinerea pielii cu aspect tanar si uniform.