Toti membrii Consiliului de Administratie Tarom au fost revocati – Surse Mondo News

Toti membrii Consiliului de Administratie ai companiei aeriene Tarom au fost revocati, luni, de Adunarea Generala a Actionarilor (AGA), au declarat surse pentru Mondo News.

Compania Tarom a publicat saptamana trecuta un anunt prin care vrea sa selecteze patru manageri — director general, director financiar, director de operatiuni si director comercial, termenul limita pentru depunerea candidaturilor fiind 30 noiembrie.

Mandatul de CEO al belgianului Christian Edouard Heinzmann va expira in luna noiembrie a acestui an, dupa ce a fost scurtat de la patru ani la un an pe fondul unor conflicte intre acesta si administratori.

La finele lunii septembrie, ministrul Transporturilor, Ramona Manescu, declara ca mandatul lui Heinzmann se va incheia pe 19 noiembrie, dupa ce belgianul anuntase anterior ca isi doreste sa-si continue activitatea in cadrul companiei aeriene si dupa aceasta data.

Ministrul Transporturilor a declarat ca daca AGA va decide ca Heinzmann sa isi continue mandatul, atunci acest lucru se va intampla, in conditiile in care CEO-ul are un contract de management si de mandat, precum si un plan de management pe care trebuie sa il implementeze.

“Pentru ca domnul Heinzmann sa poata implementa acest plan de management, trebuie sa aiba suportul CA. Nu se poate ca managerul sa traga intr-o directie si Consiliul de Administratie in alta directie. Este impotriva firii si cineva trebuie sa faca un compromis”, a spus Ramona Manescu, la vremea respectiva.