Toti REFUGIATII vor sa se faca ROMANI! ACTELE de IDENTITATE romanesti se cauta la greu

Retelele de falsificare de documente pentru REFUGIATII ajunsi in Grecia prefera sa copieze ACTE ROMANESTI sau italiene, pentru ca au mai putine elemente de securitate, relateaza Newsro citand presa belgiana.

Jurnalistii belgieni s-au infiltrat intr-o retea de falsificare de documente, vandute apoi refugiatilor pe strazile din Atena. Actele false sunt la mare cautare in aceasta perioada, dupa ce mai multe tari balcanice, inclusiv Macedonia, au decis sa nu mai permita accesul refugiatilor fara documente de identitate.

“Cartile de identitate italiene sau CARTILE de IDENTITATE ROMANESTI dispun de mai putine masuri de securitate” decat actele emise de alte tari, explica un politist grec, care analizeaza pasapoarte false obtinute de la traficanti de pe strazile Atenei. Documentele se vand la colt de strada in capitala elena sau chiar in mici magazine, pe sub mana. Falsurile mai putin reusite si la care tara de origine nu poate fi aleasa costa circa 300 de euro.

Exista, insa, si pasapoarte la care codul de bare de autentic, deci poate fi scanat fara probleme la orice punct de trecere a frontierei, si la care cipul a fost schimbat, astfel incat amprentele si fotografia inregistrate sa corespunda cumparatorului. Acestea pot ajunge si la 5.000 de euro.

Membrii uneia dintre bandele abordate de reporterii belgieni produc intre 100 si 200 de pasapoarte false pe saptamana, in functie de comenzi. Ei ofera inclusiv pachete complete de documente pentru Germania, ce contin pasaport, permis de conducere si carte de identitate.

Sursa foto: realitatea