Toto Riina, capo di tutti capi, a murit! Fostul șef al Cosa Nostra era în comă de cinci zile

Fostul șeful al Cosa Nostra, Toto Riina, a murit vineri, la ora 03.37! După două intervenții chirurgicale și după ce în ultimele cinci zile a fost în comă, anunță presa italiană, citată de news.ro.

Salvatore “Toto” Riina, care joi împlinise 87 de ani, a fost arestat în ianuarie 1993, după ce a fost urmărit și căutat timp de 24 de ani.  Supranumit “Bestia” pentru cruzimea să, el fusese condamnat pe viață pentru mai multe crime! Inclusiv pentru asasinarea magistraților anti-Mafia Giovanni Falcone și Paolo Borsellino, în urmă cu 25 de ani.

Un alt asasinat comis a fost cel al generalului de carabinieri Carlo Alberto Dalla Chiesa, în 1982, la puțin timp după ce acesta fusese numit prefect la Palermo.  In luna iulie, o instanța din Bologna a respins cererea lui Riina de a fi lăsat în detenție la domiciliu, din cauza stării sale precare de sănătate. Prin urmare, el a stat închis sub un regim strict, la o secție pentru deținuți a spitalului din Parma.

La Repubblica relatează că în anii de detenție Riina obișnuia să spună că unul că el se naște într-o mie de ani și că devenise aproape o obsesie pentru el să sublinieze rolul pe care l-a avut în Italia ultimilor 40 de ani și să demonteze ideea conform căreia ar fi fost o marionetă în mâinile forțelor oculte.

Sursa foto: BBC