Totul despre epilarea cu ceară la cald

O tehnica veche si eficienta, epilarea cu ceara la cald sau fierbinte iti vine in ajutor pentru depilarea axilelor, a picioarelor si a zonei inghinale. Sa vedem in detaliu ce este ceara epilat la cald si care sunt beneficiile acesteia.

Cum functioneaza?

Ceara fierbinte este o rasina topita care prinde firele de par, fie ca sunt scurte, fine, lungi sau grosiere si le scoate odata cu radacinile lor. Ceara fierbinte este folosita in principal pentru a depila zone precum picioarele, bratele, axile si zona inghinala. Insa, daca ceara de epilat este manuita de maini ferme si cu anumite cunostinte cosmetice, atunci aceasta poate fi folosita si pentru a epila unele zone ale fetei.

Ceara utilizata pentru epilarea la cald vine sub forma de ceara perlata, sub forma unor “margele” care trebuie topite. Aceasta se poate incalzi intr-un aparat special sau intr-un vas ce se poate aseza in cuptorul cu microunde. Desi ceara pentru epilat poate fi folosita si acasa, daca nu avem experienta in manuirea acesteia, este indicat sa apelam la mana ferma a cosmeticienei.

Aplicata pe piele cu ajutorul unei spatule de lemn sau a unui rulou care toarna continuu o doza de ceara, ceara depilatoare, odata uscata, se trage dintr-un capat printr-o miscare ferma. De ce foloseste atunci cand este fierbinte? Deoarece caldura sa deschide porii pielii, iar firele de par sunt apoi extrase mai usor. De aceea, epilarea cu ceara este printre cele mai avantajoase metode de depilare. Celalalt mare plus este ca epilarea cu ceara la cald te poate ajuta sa te simtiti bine si sa ai picioare fine timp de 3 pana la 4 saptamani.

Daca doresti sa te epilezi acasa, pregateste-ti bine ceara fierbinte. Altfel exista riscul unor arsuri. Chiar daca marcile de ceara fac tot posibilul pentru a limita riscurile, trebuie totusi sa iei unele masuri de precautie. Inainte de a utiliza o ceara la cald acasa, asigura-te ca ai citit instructiunile de utilizare care ar trebui sa specifice timpul de incalzire si de asteptare inainte de a aplica pe piele.

Nu uita sa testezi ceara pe o zona insensibila, cum ar fi mana, inainte de a incepe. Retine ca epilarea cu ceara la cald nu este recomandata persoanelor care sufera de insuficienta venoasa sau varice, deoarece caldura dilata vasele de sange si adesea provoaca mici vanatai.

Cateva sfaturi pentru epilarea cu succes:

Efectueaza o curatare a piciorului cu o zi inainte cu scrub. Acest lucru te va ajuta la indepartarea pielii moarte si la prevenirea firelor de par incarnate in timpul sesiunii de epilare. Ceara este incalzita intr-un dispozitiv specific echipat cu un termostat care mentine ceara la temperatura potrivita. Mai intai verific-o cu dosul mainii inainte de a incepe sa aplici ceara pe diferitele zone pe care doresti sa le epilezi.

Pentru depilarea picioarelor, utilizeaza spatula pentru a utiliza benzi de ceara de aproximativ 5 cm latime si 1 cm grosime. Incepe de la genunchi si mergi pana la glezna cu o singura miscare. Apasa usor cu spatula si asteapta putin, apoi trage ferm. Apoi lasa pielea sa se raceasca inainte de a mai pune putina ceara pentru a perfectiona rezultatul. Fa acest lucru pe intregul picior.

Dupa epilare, indeparteaza reziduurile de ceara cu servetele imbibate in uleiuri esentiale hidratante pentru o piele moale, perfect hidratata. Pentru a calma si hidrata pielea dupa epilarea cu ceara, te poti baza si pe produse pe baza de migdale dulci, aloe vera sau ulei de argan.

Daca tragi ceara in directia opusa cresterii parului (de la glezna pana la genunchi), indepartarea parului va fi eficienta, dar cresterea parului va fi impiedicata. Firele de par risca sa creasca sub piele. Este mai bine sa faci epilarea prin tragerea firelor in directia parului chiar daca acest lucru necesita mai multe aplicatii.