Totul despre minunile create cu ajutorul Fimo

Revenita de nicaieri dupa o perioada in care nu a mai fost folosita, pasta polimerica cunoscuta sub numele de fimo are de fapt origini foarte vechi, datand din ultimele decenii ale anilor 1800. Istoria sa, de fapt, este legata de cea a actritei germane Katharina Simon careia ii placea sa faca papusi pentru fiicele ei.

Desi astazi creatiile sale sunt obiecte de cult si sunt expuse in muzee importante, Katharina la acea vreme nu era multumita de papusile ei, deoarece nu le putea reproduce bine capetele si fetele si nu se simtea multumita de nicio solutie. Un rezultat mai mult decat satisfacator a fost obtinut de fiica lui Simon, Mimerle, numita cu afectiune Fifi, care in anii 1930 a efectuat cateva experimente intre aluaturi folosind diverse substante pana cand a obtinut o pasta pentru mozaicuri care s-a intarit la caldura.

La acea vreme, Fifi a produs pasta doar in cateva exemple si le-a pus pe piata pana in 1964, cand un anume Eberhard Faber a brevetat-o si a inceput sa o produca la nivel global. Numele Fimo deriva din contractia cuvintelor Fifi Mosaic, nume pe care Mimerle l-a folosit pentru pastele sale.

Daca ati decis sa incercati creatiile din pasta Fimo, nu este nimic mai simplu decat sa luati o bucata de lut polimeric si sa incepeti sa dati frau liber creativitatii voastre. Bineinteles, baza primara este data de pasta polimerica. Astazi este un articol atat de popular si raspandit, incat nu va fi greu sa gasiti atat pachete individuale, cat si in kituri reale, echipate si cu accesorii Fimo necesare pentru a prelucra pasta.

Aceasta din urma exista in trei tipuri, si anume Classic sau Professional, care este cea „originala” si care trebuie lucrat putin inainte de a fi moale la atingere, Soft, care este decisiv mai maleabila decat Classic si, in cele din urma, tipul numit Efect, care permite crearea de “efecte speciale” utile pentru unele tipuri de creatii.

Accesoriile de care veti avea nevoie pentru a modela pastele si pentru a va crea obiectele sunt in principal o lama, o scobitoare utila pentru a crea efecte, un sucitor pentru a intinde pasta, o perie pentru a aduga un strat de lac protector.

De unde sa cumparati fimo? Este destul de usor sa gasiti pasta polimerica si sa incepi imediat creatiile. Puteti cumpara pasta de calitate de la helener.ro.

Cum folositi fimo? Pare usor de modelat, dar in realitate dureaza ceva timp pana cand pasta este cu adevarat gata de utilizare si va permite sa va modelati creatiile Fimo. De fapt, pentru a o face moale, aveti nevoie de un pic de framantare, dar, dupa aceasta prima faza, puteti crea orice va trece prin cap. Desigur, amintiti-va ca de indata ce ati terminat munca, va trebui sa o coaceti pentru a-i putea da o forma definitiva.

In acest sens, trebuie sa stiti ca nu este vorba de coacerea unui tort, asa ca cel mult puneti cuptorul la 110 ° si coaceti fimo-ul timp de aproximativ o jumatate de ora. Odata timpul expirat, opriti cuptorul si asteptati sa se raceasca in interiorul cuptorului: acesta este un mic truc pentru a evita distrugerea creatiilor.

Cu fimo puteti crea multe obiecte decorative, dar si bijuterii sau obiecte ce pot fi oferite cadou celor dragi!