Cum fac sex eschimoșii. Lipsă de educație sau credință dusă la extrem?

Regulile legate de sexualitate si viata sexuala sunt foarte diferite la eschimosi in comparatie cu alte popoare. Nu se stie foarte exact daca, in cazul eschimosilor, despre care sunt cunoscute extrem de putine lucruri, este vorba despre lipsa de educatie sau de credinta dusa la extrem.

Inca din copilarie fetitele eschimos sunt promise de parinti baietilor si sunt invatate de parinti cum sa se supuna sexual baietilor cu care se vor casatori la adolescenta.

CITESTE SI: TOTUL DESPRE SEX: GHEISELE – SCLAVE SEXUALE sau AMANTE PERFECTE?

Unul din ritualurile specifice la eschimosi este “schimbul de sotii”, in care barbatul permite unui alt barbat sa aiba relatii sexuale cu sotiile sale. Acest ritual este asociat cu scopuri religioase si este aprobat de saman. Motivul este dorinta de a avea un climat sau conditii de vanatoare mai bune.

Cel mai cunoscut exemplu de ritual de schimbare a sotiilor este “jocul stingerii luminii” din Groenlanda, un fel de combinatie de rugaciune si orgie romana. Cuplurile casatorite se aduna intr-una din locuinte, samanul contacteaza spiritele, se sting luminile, fiecare persoana are raporturi sexuale cu una de sex opus cu care nu este casatorita apoi se aprind din nou luminile. Ideea este aceea de a obtine cooperarea spiritelor.

CITESTE SI: TOTUL DESPRE SEX: ISTORIA SEXUALITATII IN GRECIA ANTICA 

Un alt obicei eschimos este co- casatoria, adica unirea a doua cupluri, cu scopul de intarire economica a celor doua familii, mai ales in timpuri de restriste. In general fiecare cuplu isi pastreaza propria gospodarie si sotii se schimba intre ei.

Persoanele necasatorite de ambele sexe se bucura de o mare libertate sexuala.

Sursa foto: descopera.ro