TOTUL DESPRE SEX: ISTORIA INCESTULUI

ISTORIA INCESTULUI. Casatoriile INCESTUOASE erau larg raspandite in perioada greco-romana din istoria Egiptului. Multi soti si sotii erau frati si surori, multe RELATII INCESTUOASE fiind in familia regala, mai ales Ptolemei.

ISTORIA INCESTULUI. La Roma LEGATURILE INCESTUOASE  erau considerate nefaste si au fost explicit interzise de un edict imperial din anul 295. INCESTUL era impartit in doua categorii functie de gravitate: „INCESTUS iuris gentium” care se aplica romanilor si celor care nu erau romani de pe teritoriul imperiului si „INCESTUS iuris civilis” care se referea numai la cetatenii romani. De exemplu: un egiptean se putea casatori cu matusa sa, dar un roman nu. Desi incestul nu era acceptabil in imperiul Roman se spune ca imparatul Caligula ar fi avut relatii sexuale cu toate cele trei surori ale sale: Julia Livilla, Drusilla si Agripina.

CITESTE SI: MOTIVE pentru care o FEMEIE ajunge sa-si INSELE IUBITUL cu o alta FEMEIE

ISTORIA INCESTULUI. INCESTUL este un tabu in multe culturi si societati. In tarile lumii a treia datorita faptului ca un tabu este un subiect foarte sensibil oamenii nu vorbesc deschis despre acest subiect.

ISTORIA INCESTULUI. In Biblie, in povestea Sodomei si Gomorei din Cartea Genezei, cele doua fiice ale lui Zot au relatii sexuale cu el pentru a o duce mai departe linia de sange. Mai tarziu in Cartea Levitanului sunt listate prohibitii pentru relatii sexuale intre diversi membri ai familiei: tata si fiica, mama si fiu – pedeapsa fiind moartea. Leviatarul interzice de asemenea relatiile sexuale intre matusi si nepoti, dar nu si intre unchi si nepoate.

ISTORIA INCESTULUI. Coranul interzice barbatului sa aiba relatii sexuale cu mama, fiica, sora, matusa paterna, matusa materna si nepoata materna, dar permite casatoria intre veri.

CITESTE SI: TOP CINCI STUDII SURPRINZATOARE DESPRE SEX

ISTORIA INCESTULUI. Hinduismul vorbeste despre INCEST in termeni foarte categorici. Hindusii se temeau de efectele negative ale INCESTULUI, astfel ca este permisa casatoria in cadrul aceleasi caste dar nu si in cadrul aceluiasi arbore genealogic sau linii de sange. Totusi in societatea hindu se permite casatoria intre veri primari.

Sursa text: psihosexologie.info.ro