Totul despre sex. Istoria prezervativului! Nu este o invenție modernă așa cum credeai

ISTORIA PREZERVATIVULUI. Contrar credintei comune PREZERVATIVUL nu este o inventie moderna. Inca de acum 15 secole exista ideea protejarii impotriva bolilor cu transmitere sexuala si a sarcinilor nedorite.

In mitologia Greaca se spune ca regele Minus, fiul lui Zeus si al Europei, casatorit cu Psyche, era cunoscut pentru multiplele sale amante. Dorind sa-si opreasca sotul de a mai avea aventuri extraconjugale Psyche il blestema si ii transforma sperma in serpi, scorpioni si viermi, care sa omoare orice femeie ar avea raporturi sexuale cu el, in afara de ea. Dar regele Minus se indragosteste de Precis si pentru a avea raporturi sexuale fara sa-si asume riscuri introduce in vaginul iubitei vezica biliara a unei capre, creaturile din sperma lui ramanand in interioriul vezicii. Acesta a fost primul PREZERVATIV cunoscut in istorie.

CITESTE SI: TOTUL DESPRE SEX: ISTORIA VIBRATORULUI – TRATAMENT PENTRU ISTERIE? 

Chinezii foloseau matasea imbibata cu ulei, iar unele morminte egiptene din 1300 i.e.n. infatiseaza barbati purtand un soi de “imbracaminte pentru penis”, avand scopul de a evita muscaturile sau zgarieturile in timpul vanatorii.

In Evul Mediu raspandirea sifilisului si gonoreei a facut necesara diminuarea pericolului de contaminare. O metoda era infasurarea penisului in lana inmuiata in decoct de plante. Dar inventatorul oficial al PREZERVATIVULUI este medicul italian Gabrielle Allopio, in 1564. El a inventat panza de in impermeabila inmuiata in decoct de plante, facuta pe masura clientului.

CITESTE SI: TOTUL DESPRE SEX: ISTORIA INCESTULUI

In secolul 19, odata cu descoperirea procesului de vulcanizare a inceput era PREZERVATIVELOR  din cauciuc. In zilele noastre se folosesc PREZERVATIVE de diverse tipuri, atat in scop profilactic cat si pentru cresterea placerii sexuale.

Sursa foto: jurnalul.ro