TOTUL DESPRE SEX: ISTORIA SEXUALITATII IN GRECIA ANTICA

TOTUL DESPRE SEX. In Grecia antica fertilitatea era in primul rand considerata o caracteristica masculina. Barbatii detineau proprietati, femei si sclavi. Femeile un aveau dreturi in cadrul casatoriei, iar tatal unei fete dadea o zestre sau pur si simplu platea un alt barbat sa il scape de fiica. In timp ce baietii erau trimisi la scoala, femeile erau, in general, needucate.

ISTORIA SEXUALITATII GRECIA ANTICA. Falusul era un obiect al adoratiei in Grecia antica si barbatii erau in general reprezentati dezbracati in operele de arta. Femeile casatorite sau virtuoase erau intotdeauna pictate imbracate, chiar daca apareau in picturi alaturi de sotii lor dezbracati. Prostituatele erau pictate goale, ca si barbatii. In unele picturi barbatii apar cu un penis imens si uneori avand chiar doua penisuri. Cultul lui Dionisos era la moda si in fiecare an in orase se desfasurau parade in care se construiau falusuri in lemn, cat mai mari, care erau purtate pe strazi de catre barbati. Ideea generala era ca femeile le invidiaza penisul.

CITESTE SI:  TOTUL DESPRE SEX: ISTORIA VIBRATORULUI – TRATAMENT PENTRU ISTERIE?

TOTUL DESPRE SEX. Violul era ceva obisnuit in Grecia antica, iar zeitatea suprema, Zeus, era un mare violator. In viata de zi cu zi violul se desfasura mai ales in apropierea fantanilor, unde femeile mergeau sa ia apa. Era un lucru obisnuit sa violezi prostituate, sclavi si propria sotie.

ISTORIA SEXUALITATII GRECIA ANTICA. Dupa casatorie femeile deveneau proprietatea barbatilor. In Atena fetele se casatoreau la 13-14 ani, in timp ce in Sparta nu se casatoreau mai repede de 18 ani. In Sparta de altfel femeile erau mult mai respectate decat in restul Greciei antice. Femeile casatorite nu aveau voie sa mearga pe strada singure ci doar insotite de scalvi sau insotitori platiti.

TOTUL DESPRE SEX. Pe de alta parte hetaera sau prostituatele rafinate aveau unele libertati pe care femeile casatorite nu le aveau si puteau eventual deveni concubine. Femeile casatorite se aflau astfel intr-o continua competitie sexuala cu prostituatele si sclavii. Concubinele si prostituatele rafinate aveau rolul de a indeplini functii sexuale, iar sotiile erau cele care nasteau copii. De obicei fetitele erau vandute bordelurilor de catre parinti. Unul din obiceiurile Greciei antice era de a avea acte sexuale cu prostituate pe pamant sau nisip. In Pompeii de exemplu paturile din bordeluri erau de piatra. Foarte multe lucrari de arta infatiseaza acte sexuale cu prostituate, multe infatisand actul sexual anal.

Zoofilia era si ea la moda si destul de frecvent barbatii aveau raporturi sexuale cu caprioare, iepe si vaci.

CITESTE SI:  TOTUL DESPRE SEX: ISTORIA CENTURII de CASTITATE – PROTECTIE sau PEDEAPSA? 

ISTORIA SEXUALITATII GRECIA ANTICA. Un alt obicei era de a bate prostituatele daca nu erau de acord cu felatia. Dar unii barbati se atasau totusi de prostituatele lor chiar daca hetaera erau de obicei sclave. Uneori hetaera erau cumparate ca si concubine. Mai existau pe langa hetaera inca doua categorii de prostituate: peripatetica, prostituatele de strada, si prostituatele consacrate, care erau foarte scumpe. In Corint templul adapostea peste 1000 de prostituate consacrate. Homosexualitatea era o moda in Grecia antica si existau si prostituate barbati homosexuali. Cel mai frecvent barbatii preferau baieti de 12-14 ani si de multe ori peste varsta de 17 ani baietii un mai erau considerati potriviti ca parteneri homosexuali.

Sursa foto: descopera.ro