Totul despre trandafirii galbeni

Trandafirii sunt cele mai cunoscute flori din lume. Există numeroase culori de trandafiri și fiecare dintre ele au o semnificație diferită.

În prezent, ne putem bucura privirea și sufletul cu trandafiri albi, roșii, roz, portocalii, verzi, albaștri și, bineînțeles trandafiri galbeni. Vrei să afli semnificația celor din urmă? În cele ce urmează, îți vom spune care este originea florilor galbene, ce simbolizează, când să oferi astfel de flori, fie de ce să nu le oferi.

Originea florilor galbene

Unele fosile găsite sugerează că trandafirii au apărut acum 32 de milioane de ani în emisfera nordică.

Trandafirii, tipici Europei, Americii și Orientului Mijlociu, erau în principal roz. În unele zone puteai găsi trandafiri roz de diferite nuanțe, de la roz fucsia la roz mai pal și chiar și  nuanțe de alb.

Cu toate acestea, trandafirii de alte culori, precum trandafirii galbeni, au fost descoperiți mai târziu.

Și acești trandafiri își au originea în Orientul Mijlociu, mai exact europenii i-au descoperit în Afganistan și Asia de Sud-Est în secolul al XVIII-lea. Acești trandafiri au înflorit în mod natural în ținuturile menționate mai sus, în nuanțe de galben pal până la galben sulf.

A fost o descoperire care i-a atras foarte mult pe europeni, prin urmare, foarte curând au început să fie cultivați în Europa și s-au făcut și încercări de a crea hibrizi între ei și trandafirii europeni.

Cele 3 flori folosite pentru hibridizarea lor cu trandafirii europeni sunt:

Semnificația florilor galbene

Culoarea galbenă este o culoare foarte vibrantă și foarte veselă, prin urmare, pe de o parte, este asociată cu optimismul, căldura, bucuria și, de asemenea, fericirea.

Contrar credinței populare, culoarea galbenă nu are conotații negative. Este o culoare plină de viață pentru că este simbolul strălucirii, aurii și al soarelui. Deși este adevărat că cei mai superstițioși oameni o consideră culoarea ghinionului.

Prin urmare, florile galbene simbolizează optimismul, bucuria și armonia, așa că sunt florile perfecte pe care să le dăruiești prietenilor, pentru ca relația voastră să devină și mai strânsă  în momentele dificile.

Pe de altă parte, culoarea galbenă este, de asemenea, cea care ajută oamenii să-și exprime sentimentele cu o mai mare ușurință. În plus, este o culoare care ajută la clarificarea ideilor și, prin urmare, este utilizată pe scară largă în meditație.

Vizualizarea culorii galbene pentru o perioadă de timp, potrivit experților în meditație, facilitează comunicarea unei persoane cu ceilalți, deoarece este asociată cu puterea de comunicare și de exprimare.

Așadar, dacă ai probleme cu cineva, fie că este partenerul tău de viață, un membru al familiei, un prieten sau un coleg de muncă și trebuie să comunici cu el sau ea, trandafirii galbeni pot fi un dar potrivit.

Care este cel mai bun moment de oferire a trandafirilor galbeni?

Trandafirii pot fi oferiți ori de câte ori dorești să transmiți recunoștința ta prin cadoul oferit, fie când vrei să faci o bucurie cuiva.

Cu toate acestea, trebuie să știi că trandafirii galbeni nu sunt florile perfecte pentru cucerirea unei persoane, deoarece în acest din urmă caz ​​este mai indicat să oferi trandafiri roșii sau chiar trandafiri roz.

Trandafirii galbeni nu au legătură cu iubirea, pasiunea și senzualitatea, ci cu prietenia. Așa că, dacă vrei să asiguri o persoană dragă sufletului tău de prietenia ta sinceră, trandafirii galbeni sunt darul perfect.

Semnificația trandafirilor galbeni este cea care determină momentele perfecte în care merită oferite aceste flori: zilele de naștere ale prietenilor, zilele de naștere ale rudelor, momentele de bun venit ale prietenilor sau rudelor etc.

Totuși, așa cum am menționat mai sus, când am vorbit de semnificația trandafirilor galbeni, aceste flori sunt capabile să îmbunătățească comunicarea cu oricine, așa că reprezintă cadou ideal dacă vrei să îți exprimi sentimentele față de cineva, fie dacă dorești să intri în contact cu o anumită persoană, indiferent de motiv.

Ce înseamnă să oferi trandafiri galbeni unei femei

Florile galbene, în special trandafirii, sunt întotdeauna considerate flori cu ajutorul căror pot fi exprimate sentimentele asociate cu bucuria și energia. Din acest motiv, atunci când o femeie primește trandafiri galbeni de la o altă persoană, se crede că aceasta dorește să-i transmită acesteia ceea ce simte pentru ea.

De ce nu trebuie oferite flori galbene

Unii oameni superstițioși cred că florile galbene sunt un simbol al ghinionului, așa că dacă primești acești trandafiri poți trece prin momente dificile.

Cu toate acestea, această credință este doar un mit. În realitate, oferirea unor buchete de flori galbene reprezintă o bună modalitate de a cere iertare sau o încercare de a o lua de la capăt.

Tu cui ai oferi un buchet de flori galbene?