”Tovarășa”, super mașina care îl transporta pe Ceaușescu în anii 80′, vedetă în presa britanică

Publicația britanică The Telegraph a publicat un amplu articol despre o Dacie specială cu care era dus Ceaușescu la diverse vizite de lucru în anii 80′ și despre proprietarul mașinii, Ovidiu Măgureanu. Mașina poreclită Tovarășa a fost produsă în 1982 și avea dotări cu totul speciale pentru acele vremuri: aer condiționat, cutie automată și motor de 2200 cc.

Mașina numită Dacia 2000 este practic un Renault 20 cu piese din străinătate. Unii spun că a fost asamblată la Mioveni, alții că a venit gata asamblată din Franța și că siglele Renault au fost înlocuite aproape peste tot cu cele ale Dacia. Actualul proprietar a cumpărat-o prin intermediul unui site în 2012 pentru 1.500 de euro și a restaurat-o.

Pe talonul mașinii scrie că poate rula cu 175 km/h, iar cele mai comode locuri sunt cele din spate, însă acolo stăteau gărzile de corp. în timp ce Nicolae Ceaușescu stătea pe locul din dreapta față.

”Tovarășa” chiar are dotări excepționale pentru o mașină românească de acum 36 de ani. Motorul este puternic de 2200 cc şi dezvoltă 115 CP.  Dacia specială are cutie automată în trei trepte, pilot automat pe volan, aer condiţionat, servodirecţie, geamuri electrice şi închidere centralizată. Tempomatul nu a funcționat niciodată.

Sursa traducere: hotnews.ro