TOWNSEND: Fortele armate ale NATO sunt ca un CUTIT al carui TAIS il vom ASCUTI

Comandantul Corpului XVIII Aeropurtat al NATO, generalul-locotenent Stephen J. Townsend, a declarat miercuri, in Poligonul Smardan din judetul Galati, la exercitiul militar multinational Swift Response 15, ca fortele armate al NATO sunt ca un cutit al carui tais va fi ascutit prin exercitii comune de pregatire.

“Sunt doua scopuri ale acestui exercitiu. Primul scop este de a ne imbunatati pregatirea, de a ne ascuti cutitele. Fortele armate ale NATO sunt ca un cutit si vom ascuti taisul acelui cutit. Al doilea obiectiv este de a demonstra capabilitatile pe care le avem, vom demonstra capabilitatile din doua puncte de vedere, din punct de vedere al NATO, al aliatilor si prietenilor nostri din Europa si, de asemenea, ne vom demonstra capabilitatile pentru potentialii nostri adversari, indiferent cine sunt ei”, a spus Stephen J. Townsend.

CITESTE SI: MIRCEA DUSA: COMANDAMENTUL NATO de la Bucuresti va fi INAUGURAT pe 3 septembrie

Generalul american a afirmat ca Romania s-a dovedit a fi intotdeauna un partener de incredere al NATO. 
  
“Romania s-a dovedit intotdeauna capabila de a participa la exercitiile facute de NATO si s-a dovedit a fi un partener de incredere si am luptat alaturi de soldatii romani in razboiul din Afganistan incepand din 2001. Intotdeauna Romania s-a dovedit a fi un partener puternic in relatia cu NATO si SUA”, a afirmat Townsend.

Generalul-locotenent Stephen J. Townsend, comandantul gruparii operative intrunite si comandantul Corpului XVIII Aeropurtat, s-a numarat printre cei 230 de parasutisti din Italia, Spania si din SUA care au executat in Poligonul Smardan, in cadrul exercitiului militar multinational Swift Response 15, un asalt aeropurtat.

Generalul american a spus despre saltul sau ca parasutarea a fost foarte usoara, iar pamantul a fost moale, dar cineva a lasat niste sarma ghimpata pe camp si din aceasta cauza s-a intepat la mana. “Este un foarte bun camp de lupta”, a spus generalul.

CITESTE SI: VOR FI INFIINTATE DOUA STRUCTURI NATO LA BUCURESTI

In timpul exercitiului din Poligonul Smardan nu s-au inregistrat incidente, inregistrandu-se un singur militar ranit, in poligonul din Bulgaria, dar starea sa de sanatate este una buna, a informat generalul-locotenent Stephen J. Townsend.

Ministrul Apararii Nationale, Mircea Dusa, a asistat miercuri, in Poligonul Smardan din judetul Galati, la exercitiul multinational ‘Swift Response 15’, in cadrul caruia 230 de militari din Italia (42), Spania (79) si din Fortele Terestre ale SUA (109) au executat un asalt aeropurtat, parasutandu-se din sase avioane C 130. Aproape simultan cu asaltul aeropurtat din Poligonul Smardan, militari ai trupelor NATO s-au parasutat si in poligoanele Hohenfels din Germania si Novo Selo din Bulgaria, unde se vor desfasura si antrenamente ulterioare.

 Sursa foto rs.nato