Toxiinfectie alimentara intr-o tabara de elevi din Ocna Sugatag

toxiinfectie

Toxiinfectie alimentara intr-o tabara de 48 de elevi aflati in vacanta la Ocna Sugatag. Nu mai putin de 40 de copii din cei 48 aflati intr-o tabara de dans sportiv au ajuns, joi seara, la Spitalul de Boli Infectioase din Baia Mare, transmite Mediafax.

In prezent doar doi dintre copii mai sunt inca internati, iar o parte din ei au avut nevoie de tratament perfuzabil. Elevii ar fi mancat piure cu cas pane.

“Aseara (joi seara – n.r.) au ajuns 15 copii la spital. Au fost consultati si s-a descoperit ca au forme usoare de toxiinfectie alimentara, dupa ce au mancat miercuri seara piure cu cas pane. O parte din copiii sositi la spital au ramas o perioada sub tratament perfuzabil, iar ceilalti au fost trimisi acasa. in aceasta dimineata au mai venit doi copii, care acuzau diaree si usoara deshidratare, acestia fiind singurii internati in prezent. Toti copiii au venit dintr-o tabara de dans sportiv de la Ocna sugatag si au varste cuprinse intre 8 si 12 ani. in tabara se aflau 48 de copii, iar dintre acestia 40 au acuzat stari de rau. La noi au ajuns 17 copii, inclusiv cei doi sositi in aceasta dimineata, iar pe ceilalti i-au dus parintii la mai multi medici de familie”, a declarat managerul Viorica Chereches.

Directia de Sanatate Publica Maramures a declansat o ancheta in acest caz.

transilvaniatv.ro