Toyota a prezentat noua generatie Corolla

Compania Toyota a prezentat ieri, in cadrul unui eveniment organizat in Santa Monica, California, primele imagini oficiale ale noii generatii Corolla.

Modelul, care a ajuns la cea de-a 11-a generatie si are peste 39 de milioane de unitati vandute in cei 47 de ani de istorie, vine cu un look nou, preluat din designul Furia Concept, dar nu inspira prea multa agresivitate, asa cum multi fani s-ar fi asteptat.

In partea frontala exista o grila ceva mai sportiva si un set de blocuri optice cu LED-uri, in timp ce interiorul a primit o consola centrala interesanta, comparativ cu vechea generatie. De asemenea, habitaclul este ceva mai mare multumita ampatamentului de 2.700 milimetri. Oficialii Toyota spun ca aceste imbunatatiri pot fi simtite la nivelul pasagerilor din spate, care vor benficia de ceva mai mult spatiu.

Noua Toyota Corolla masoara 4.65 metri in lungime, are 1.77 metri latime si are o inaltime de 1.45 metri. Toyota va pune la dispozitia clientilor trei cutii de viteze pentru noua Corolla, cea manuala cu sase rapoarte, cea automata cu patru rapoarte si noua cutie CVT cu sapte trepte.

Sub capota lui Corolla, clientii vor fi intampinati de unitatea de 1.8 litri benzina capabila sa dezvolte 132 de CP in versiunile de echipare LE si S, si 140 CP in variantele ce detin logo-ul Eco.

Sursa foto: Toyota