Toyota FV2 Concept, vehiculul care prevesteste viitorul marcii

Toyota va prezenta un nou concept de mobilitate personala la Salonul Auto de la Tokyo. Vorbim despre FV2, un vehicul cu un singur loc si cu trei roti, care renunta la volan in favoarea unei alte solutii de manevrare.

Toyota FV2 este noul concept futurist al marcii japoneze, programat sa debuteze la Salonul Auto de la Tokyo. Spre deosebire de alte vehicule de acest gen, FV2 nu are un volan, fiind manevrat prin intermediul miscarilor facute de corpul soferului, acesta fiind nevoit sa se incline pentru a schimba directia de deplasare, potrivit automarket.ro.

Mai mult decat atat, deplasarea in fata sau in spate, respectiv oprirea si accelerarea sunt controlate tot prin inclinarea corpului soferului. Cei de la Toyota spun ca acest concept prefigureaza viitorul mobilitatii personale.

Toyota FV2 este capabil sa detecteze si sa se conecteze la vehiculele similare din jurul sau si prezinta si senzori si sisteme active si pasive de siguranta, toate avand rolul de a preveni o coliziune cu un alt vehicul.

In plus, distractia si buna dispozitie a soferului sunt asigurate de sistemul care ii monitorizeaza starea emotionala, fiind propuse diferite destinatii pentru sofer in functie de dispozitia detectata. Exista si posibilitatea schimbarii culorii exterioare a vehiculului, pentru a se potrivi cu personalitatea/dispozitia soferului.

sursa foto: automarket.ro