Toyota GR Yaris. Berlina cu hayon are un preț oficial! Specificațiile legate de performanță

Noua berlină cu hayon GR Yaris, ce se alătură modelului Supra în categoria mașinilor de performanță de la Toyota Gazoo Racing, are un preț oficial. Noua mașină va costa aproximativ 34500 de euro, sau aproximativ 38500 de euro dacă veți cumpăra opțiunea Circuit Pack.

Cei de la Toyota susțin că GR Yaris este prima mașină sport cu tracțiune integrală construită de brand de la producerea modelului Celica GT-Four, noul model fiind dezvoltat în Finlanda cu ajutorul Tommi Mäkinen Racing. Tommi întocmit o listă mare de cerințe pentru noul GR Yaris, iar inginerii implicați în acest proiect au afirmat că aproximativ 90% din cerințele de pe listă au fost respectate.

GR Yaris: specificațiile legate de performanță

Sub capotă avem parte de noul motor în 3 cilindri, cu o cilindree de 1,6 litri și cu turbosuflantă, ce dezvoltă o putere de 257 CP și un cuplu de 360 Nm, transmisia fiind una manuală în 6 trepte. După cum am menționat anterior, noul model are parte de un sistem de tracțiune integrală, noul Yaris fiind capabil de un timp de accelerare 0-100 km/h de 5,5 secunde, și de o viteză maximă de 230 km/h.

La nivel teoretic noul sistem de tracțiune integrală permite distribuirea în totalitate a puterii pe una dintre cele două punți. Însă, în modul de condus Normal puntea față are parte de 60% din putere, în modul Sport de 30% și în modul Track de 50%, acesta din urmă fiind proiectat atât pentru asfalt obișnuit cât și pentru suprafețele ce se regăsesc de obicei pe circuite.

Cum rămâne cu manevrabilitatea?

GR Yaris este un fel de monstru Frankenstein, având în vedere faptul că folosește jumătatea frontală a platformei GA-B de la Toyota (ce și-a făcut debutul pe modelul Yaris obișnuit), și jumătatea din spate a platformei GA-C (ce se regăsește pe mașini precum Corolla și C-HR). Această combinație permite implementarea unei suspensii MacPherson pe puntea față, și a unei suspensii cu dublu iadeș pe spate. Frânele canelate de 365 mm ce au etrieri cu 4 pistoane vin standard.

Dacă va doriți o performanță mai bună de la GR Yaris, puteți opta pentru Circuit Pack, ce adaugă un diferențial cu alunecare limitată Torsen pentru fiecare osie, o suspensie ajustată, roți cu jante pe 18 țoli și anvelope Michelin Pilot Sport 4S. Această opțiune vă va costa aproximativ 4000 de euro. Japonezii de la Toyota susțin că modelul GR Yaris va fi lansat în a doua jumătate a acestui an.

Sursa: voxbiz.ro