TRACTOARELE ROMANESTI, foarte populare in EGIPT, vor fi PRODUSE LA BAICOI

Egiptenii s-au indragostit de tractoarele romanesti. Singurul model de conceptie suta la suta romaneasca este in continuare cautat, desi uzina de la Brasov s-a inchis acum 8 ani. Fermierii din Egipt au tot cumparat si reconditionat modelul, pe care il mai gasesc, la mana a doua, in Romania sau Iran. Acum insa vor sa il fabrice din nou, cu piese romanesti, potrivit stirile.tvr.ro.

Tractorul U650, gandit de proiectantii brasoveni in anii ’60, a cucerit rapid multe piete din lume. S-a vandut cel mai bine in Iran, peste 270.000 de bucata, si in Egipt, unde au fost trimise peste 82.000. Modelul a avut un succes atat de mare incat, dupa ce uzina Tractorul s-a inchis, multi oameni de afaceri egipteni au inceput sa le caute pe cele vechi, pentru a le reconditiona.

In 2008, un om de afaceri egiptean a cumparat licenta si tot ce tine de acest model si a reinceput sa il fabrice. Mai intai la Brasov, apoi a mutat fabrica la Baicoi, in judetul Prahova. In nici doi ani, a exportat in Egipt 110 tractoare noi. Contractele au fost date insa peste cap de Revolutia Araba.

Acum, o companie care lucreaza pentru armata egipteana vrea sa reia productia. Cinci tractoare au fost trimise deja pentru testare. Partenerul vrea ca toate piesele sa fie romanesti, iar tractorul sa arate identic cu cele produse inainte de 1989. Planurile sunt ca in fiecare luna sa plece cate 25 de tractoare noi spre Egipt.

La Baicoi se face deja selectie pentru personal suplimentar, pentru ca cifra de afaceri s-au putea tripla.

*sursa foto: recolta.eu