TRAFIC BLOCAT IN CENTRUL CAPITALEI DIN CAUZA UNUI PROTEST

Reprezentanti ai industriei lemnului vor protesta marti, la Guvern, asa incat toata ziua circulatia in centrul Capitalei va fi data peste cap. Brigada Rutiera Bucuresti anunta ca, intre orele 11:00 si 16:00, va restrictiona traficul astfel:

– circulatia in Piata Victoriei va fi resistematizata, prin asigurarea traficului rutier, pe doua benzi de circulatie pe sens, intre Bd. Aviatorilor si Cal. Victoriei, respectiv Bd. Lascar Catargiu;

– pe Str. Paris, traficul va fi directionat, doar spre Bd. Aviatorilor;

– pe Bd. Iancu de Hunedoara, traficul rutier va fi directionat, doar spre Bd. Aviatorilor;

Brigada Rutiera Bucuresti solicita soferilor sa evite deplasarea in zona, in aceasta perioada.

In comunicatul citat, politistii ofera si rute alternative pentru soferii care au totusi drum prin zona:

– Calea Dorobantilor – Bd. Aviatorilor – Bd. Beijing – Str. Nicolae Caramfil – Bd. Aerogarii – DN1;

– Str. Buzesti – Bd. Ion Mihalache – Bd. Maresal Averescu – Bd. Marasti – Piata Montreal – DN1.

Protestul de marti este organizat de reprezentanti ai industriei lemnului, care sustin ca Romsilva a crescut cu 300% pretul minim de pornire la licitatiile de vanzare a masei lemnoase, motiv pentru care acestea au fost boicotate, creandu-se un blocaj.

Asociatia Producatorilor de Mobila din Romania, Comunitatea Forestierilor – Fordaq, Federatia Proprietarilor de Paduri si Pasuni – Nostra Silva, Asociatia Forestiera “Bucovina”, Asociatia Forestiera “Valea Somesului”, Asociatia forestierilor si producatorilor de mobila “Muresul” si Federatia Sindicatelor din Industria Lemnului vor sa atraga atentia asupra situatiei de blocaj din domeniul forestier.

“Prin masura luata de Romsilva, Romania a ajuns sa aiba printre cele mai mari preturi de achizitie a masei lemnoase din Europa, competitivitatea industriei de prelucrare a lemnului si a mobilei fiind grav afectata.

Peste 130.000 de angajati din industrie, impreuna cu familiile lor, isi vad astfel pusa sub semnul intrebarii posibilitatea asigurarii traiului de zi cu zi”, spun organizatiile si asociatiile profesionale din sectorul forestier intr-un comunicat remis luni presei.

La manifestarea de marti este anuntata participarea a peste 5.000 de angajati din domeniul forestier.

Sursa foto: adevarul