Trafic de coșmar pe Valea Prahovei: Românii au plecat în minivacanța de Paște

Românii au plecat în minivacanța de Paște, astfel că traficul s-a aglomerat pe mai multe drumuri. Poliția recomandă șoferilor să respecte indicațiile agenților și să reducă viteza.

Potrivit Centrului Infotrafic al Poliției, valorile de trafic au început să crească pe DN1 Ploiești – Brașov, pe sensul de urcare către munte, în zonele Comarnic (km 102-107) și Bușteni (km 128-130), unde s-au format coloane de autovehicule în deplasare, cu o viteză de 20 km/h.

De asemenea, din cauza numărului mare de mașini, se circulă în condiții de aglomerație pe Autostrada A1 București – Pitești, valorile fiind crescute pe sensul de mers către Pitești. Pe ambele rute se circulă în condițiile unui carosabil umed, fiind semnalată ploaie ușoară. Peste 15.000 de turiști petrec Paștele la munte, în stațiunile de pe Valea Prahovei.

Șeful Serviciului Rutier Prahova, Adrian Iacob, a declarat că în județul Prahova acționează vineri 48 de agenți de poliție rutieră și ofițeri cu șapte aparate radar, pentru prevenirea accidentelor și pe Valea Prahovei pentru asigurarea fluenței traficului.

“Recomandăm șoferilor să respecte indicațiile polițiștilor și să circule cu viteze adaptate la condițiile meteo, să nu se hazardeze în depășiri neregulamentare și să păstreze distanță de siguranță”, a spus Adrian Iacob pentru mediafax.

Sursă foto: realitatea