TRAFIC de COSMAR pe VALEA PRAHOVEI: TURISTII se intorc ACASA

A inceput sa se aglomereze pe Valea Prahovei, unde s-au format deja coloane de masini, informeaza Centrul Infotrafic al Politiei Rutiere. Pe Valea Prahovei incepe sa se aglomereze, pe masura ce turistii se intorc din statiunile montane. Este de asteptat ca astazi sa se circule bara la bara.

Centrul Infotrafic a anuntat ca la aceasta ora traficul rutier este intens pe DN1, pe Valea Prahovei, pe sensul de mers catre Bucuresti. Incep sa se formeze coloane de masini la intrarea in Busteni dinspre Azuga, la Sinaia si pe tronsonul Posada-Comarnic. Din acest motiv, politistii rutieri le recomanda celor care pornesc dinspre Brasov sa foloseasca ruta alternativa DN1A Sacele-Cheia-Ploiesti.

Si sambata s-a mers bara la bara de la intrarea in Predeal pana in Busteni (3 ore), in conditiile in care traficul a fost deviat de politisti pe variantele ocolitoare inca de la orele pranzului. Pe drumul de intoarcere, prin statiunile de pe Valea Prahovei, cateva zeci de minute de stat in coloana pot fi evitate ocolind drumul national in doua puncte: Zamora, in paralel cu Busteniul, si prin Breaza, dintr-un capat in altul, desi drumul este mai prost.

De asemenea, politistii avertizeaza ca traficul rutier a fost restrictionat pe prima banda a sensului de mers Brasov – Ploiesti, pe DN1, in zona localitatii Cornu, la km 98+300 de metri, din cauza surparii acostamentului pe o lungime de aproximativ 25 – 30 de metri. Avand in vedere numarul enorm de masini care urmeaza sa treaca astazi pe aici, este posibil sa se formeze coloane si in acesta zona.

“Intrucat este posibil sa se ingreuneze circulatia si pe DN73A Rasnov – Predeal (Paraul Rece – n.red.), la intersectia cu DN1, amintim ca in Bucuresti se poate ajunge din zona Bran-Moieciu circuland pe ruta DN73 Brasov – Valea Mare-Pravat, DN72A Valea Mare-Pravat – Targoviste, DN71 Targoviste – Baldana, DN7 Baldana – Bucuresti”, mai spun politistii.

Totusi, duminica dimineata nu existau drumuri inchise din cauza conditiilor meteo sau a unor accidente rutiere. Insa pe unele drumuri de la munte se circula inca in conditii de iarna, dupa ninsorile de zilele trecute, astfel ca soferii sunt atentionati sa circule prudent, sa pastreze distanta de siguranta fata de masina din fata si sa mearga incet. Cele mai circulate drumuri aflate in aceasta situatie sunt DN7C (jud. Arges), DN7A Voineasa (jud. Valcea) – limita cu judetul Hunedoara, DN67C Novaci – Ranca (jud. Gorj), DN18 (jud. Maramures) si DN17 (jud. Suceava si Bistrita-Nasaud), arata centrul Infotrafic.

Sursa foto: jurnalul