TRAFIC de DROGURI cu o masina diplomatica a VATICANULUI

Un automobil diplomatic al Vaticanului care transporta patru kilograme de cocaina si aproximativ 200 de grame de canabis a fost interceptat duminica, pe un drum cu taxa, in apropiere de Chambéry, in Alpii francezi, a anuntat marti o sursa judiciara.

Cele doua persoane de la bordul masinii, doi italieni in varsta de 30 si 41 de ani, au fost retinuti si plasati in arest preventiv. Cei doi urmeaza sa fie prezentati in fata unui magistrat joi si sa fie deschisa o procedura judiciara pentru trafic de stupefiante. Cei doi italieni nu detin pasapoarte diplomatice, iar nimic nu permite ca Vaticanul sa fie acuzat in acest stadiu, a subliniat aceeasi sursa.

Duminica dimineata, intr-un control de rutina pe drumul cu taxa, la intrarea in Chambéry, vamesii au oprit un Ford cu numere de inmatriculare diplomatice la Vatican. Vamesii au descoperit in masina patru kilograme de cocaina si aproximativ 200 de grame de rasina de canabis in saci si bagaje. Doua surse concordante afirma ca masina apartine cardinalului argentinian Jorge Maria Mejia, in varsta de 91 de ani, bibliotecar emerit la Sfantul Scaun.

CITESTE SI: Banca VATICANULUI este macinata de SCANDALURI si probleme financiare 

Potrivit postului de radio RTL, secretarul sau particular le-ar fi incredintat masina celor doi italieni, cu cateva zile in urma, pentru a-i face o revizie. Italienii ar fi profitat de acest lucru pentru a face un drum dus-intors catre Spania, pentru a cumpara drogurile, crezand ca nu-i va opri nimeni avand numere de inmatriculare diplomatice. Acest scenariu care nu a fost confirmat inca, potrivit unei surse judiciare.

Pe de alta parte, niciun angajat sau membru al micului stat nu este implicat in mod direct in acest caz, a anuntat marti Vaticanul, potrivit agentiei Media, specializata in subiecte privind Sfantul Scaun.

CITESTE SI: SECRETUL MURDAR de la VATICAN, DEZVALUIT chiar de PAPA FRANCISC 

Vaticanului a confirmat insa ca cei doi italieni circulau la bordul unei masini apartinand cardinalului argentinian Jorge Mejia. Jorge Mejia, care a fost creat cardianal in 2001 de catre Papa Ioan Paul al II-lea si s-a pensionat in 2003, este imobilizat la pat in prezent. Dupa doua zile de la alegerea sa, pe 15 martie 2013, Papa Francisc l-a vizitat la o clinica de la Roma pe compatriotul sau, victima unui infarct.

Sursa foto: realitatea.net