Trafic de DROGURI in OLT: 12 TRAFICANTI si 64 CONSUMATORI, urmariti PENAL

Trafic de DROGURI in OLT. DIICOT-OLT a organizat un flagrant  pentru 4 persoane care ridicau un colet trimis din Spania, in care se aflau aproximativ 6 kilograme de muguri de CANNABIS.

Procurorii au efectuat 7 perchezitii domiciliare pe raza municipiului Slatina, in cadrul unei actiuni vizand destructurarea unei grupari infractionale organizate specializata in infractiuni de trafic de droguri, 12 persoane fiind puse sub urmarire penala pentru savarsirea infractiunilor de constituire a unui grup infractional organizat, trafic de droguri de risc, introducere in tara fara drept de droguri de risc, finantarea savarsirii infractiunii de trafic de droguri de risc, potrivit unui comunciat DIICOT.

Citeste si: TRAFICANT ROMAN de droguri, PRINS cu 6,5 kilograme de canabis, in Cipru

In acest caz, a mai fost inceputa urmarirea penala si pentru 64 persoane sub aspectul comiterii infractiunii de consum ilicit de droguri de risc.

Trafic de DROGURI in OLT. Anchetatorii sustin ca, in perioada 2013—2014, membrii gruparii au introdus in tara si comercializat aproximativ 15 kilogram de muguri de cannabis.

Citeste si: Trei tineri din BUCURESTI au fost retinuti pentru posesie de CANNABIS

Astfel, incepand cu anul 2013, o parte din membrii gruparii au pus bazele unui grup de criminalitate organizata care avea ca principala activitate traficul de droguri (cannabis) din Spania, acestea fiind procurate prin finantare proprie si introduse fraudulos in Romania.

Drogurile erau comercializate pe raza judetelor Olt, Dolj, Arges si a municipiilor Craiova, Pitesti si Ramnicu Valcea cu sume cuprinse intre 35 si 60 lei/g.

Trafic de DROGURI in OLT. O parte din membrii grupului se ocupau cu procurarea drogurilor din Spania si asigurau introducerea ilegala a acestora in tara, fie prin colete trimise prin firme de curierat, fie transportate in bagajele personale, in timp ce alti membri se ocupau de pastrarea drogurilor in locuintele personale si ulterior de distribuirea acestora.

Acestia si-au format un cerc de cumparatori, compus din 64 persoane, fata de care exista suspiciunea ca au procurat si consumat diferite cantitati de droguri.

La sediul DIICOT — BT Olt urmeaza sa fie audiate 100 de persoane.

Sursa foto: transilvanialive.ro