TRAFIC DEVIAT si SEMAFOARE DEFECTE in CAPITALA

Brigada Rutiera a Capitalei anunta ca, luni dimineata, TRAFICUL RUTIER  este DEVIAT, iar SEMAFOARELE dintr-o intersectie aglomerata sunt DEFECTE.

TRAFIC RUTIER DEVIAT:

– Drumul Taberei, intre str. Valea Argesului si str. Valea Ialomitei – lucrari metrou;
– bd. Bucurestii Noi, intre str. Mitropolit Varlaam – str. Cricovului si Intrarea Berheci – Pod Straulesti (str. Slt. Constantin Godeanu).

“Recomandam conducatorilor auto sa circule cu atentie si sa respecte semnificatia indicatoarelor montate temporar in zonele mentionate”, precizeaza Brigada Rutiera a Capitalei, intr-un comunicat de presa remis luni presei.

LUCRARI:

– Sos. Iancului si Sos. Pantelimon;
– Piata Presei Libere;
– Piata Sudului;
– Bd. Liviu Rebreanu;
– Str. Valea Ialomitei;
– Str. Raul Doamnei

SEMAFOARE DEFECTE:

– Sos. Mosilor – bd. Dacia.

ACCIDENTE RUTIERE:

In ultimele 24 de ore au fost inregistrate 2 accidente rutiere in urma 3 persoane au fost ranite usor si o persoana a fost ranita grav.

RECOMANDARI

– atunci cand doresc sa traverseze o intersectie la culoarea verde a semaforului electric, dar este evident ca nu vor reusi din cauza coloanei de autovehicule, sa ramana pe loc si sa astepte eliberarea intersectiei chiar daca intre timp se va derula inca un ciclu semaforic; procedand astfel vor permite deplasarea celor care ruleaza pe drumul transversal;

– sa nu depaseasca coloana de autovehicule oprite la semafor si sa respecte semnalele agentilor de politie rutiera;

– sa nu opreasca autovehiculele in locurile unde acest lucru este interzis si sa nu claxoneze inutil.

“Pentru a circula in siguranta si pentru a evita producerea unor tragedii, le recomandam soferilor sa nu conduca daca sunt obositi. Oboseala este considerata de catre specialisti una dintre cauzele generatoare ale multor tragedii ce se intampla de regula pe drumurile publice, mai ales la sfarsit de saptamana.

Solicitam conducatorilor de autovehicule sa evite consumul de bauturi alcoolice seara, daca dimineata urmeaza sa conduca autoturismul.

– prima conditie a deplasarii autovehiculului in deplina siguranta este corelarea manierei de condus cu specificul suprafetei carosabile;

– inainte de a porni la drum, asigurati-va ca parbrizul, geamurile laterale si luneta va asigura o vizibilitate foarte buna. De asemenea, trebuie sa aveti in buna stare de functionare stergatoarele si instalatia de climatizare si dezaburire;

– evitati franarile si accelerarile bruste;

– pastrati o distanta suficienta fata de autovehiculul care va preceda, astfel incat sa puteti opri in siguranta, in situatia in care acesta incetineste sau opreste brusc;

– nu vorbiti la telefonul mobil in timp ce conduceti masina;

– respectati semnalele politistilor rutieri.

Pietonii sunt rugati sa circule numai pe trotuare, traversarea strazii sa o faca pe la locurile marcate, la culoarea verde a semaforului electric si numai dupa ce sunt siguri ca intentia lor de a traversa a fost observata de catre soferi”, mai precizeaza Brigada Rutiera a Capitalei, in comunicatul citat.

Sursa foto: realitatea.net