INFOTRAFIC: TRAFICUL s-a RELUAT pe DN7 Brezoi-Sibiu. UPDATE

1 MAI. Traficul spre litoral a inceput deja sa se aglomereze pe Autostrada Soarelui A2, la iesirea din Capitala. 

UPDATE 19:15:  Centrul INFOTRAFIC anunta ca traficul rutier a revenit la normal pe DN7 Brezoi – Sibiu. Reamintim ca, din cauza unui accident rutier care s-a produs in zona localitatii Racovita, la kilometrul 2016+600 de metri, circulatia a fost oprita.

 UPDATE 16.44: TRAFICUL rutier este in continuare oprit pe DN7 Brezoi-Sibiu, in zona localitatii Racovita, la kilometrul 216+600 de metri, din cauza accidentului rutier in care au fost implicate doua autovehicule, a anuntat Centrul Infotrafic.

Potrivit sursei citate, pe A2 Bucuresti-Constanta TRAFICUL rutier se desfasoara fara probleme. Valorile de trafic sunt reduse.

Pe DN1 Bucuresti-Brasov, TRAFICUL rutier a scazut in intensitate, in comparatie cu orele diminetii, insa este usor aglomerat in zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei. Diminuarea capacitatii de circulatie a DN1 este cauzata si de trecerea de la doua, la o banda de circulatie, la intrarea in localitatea Comarnic, pe sensul de mers catre Brasov, potrivit sursei citate.

In judetul Arges nu mai sunt probleme de fluenta a traficului la iesirea de pe autostrada A1 Bucuresti-Pitesti si intrarea pe DN7 Pitesti-Ramnicu Valcea.

In judetul Cluj, pe DN1(E60), in zona localitatii Gilau, valorile de TRAFIC sunt in scadere.

In judetul Giurgiu, pe DN5 Bucuresti-Giurgiu, la punctul de trecere a frontierei catre Bulgaria, TRAFICUL rutier a scazut in intensitate.

UPDATE 15.52: TRAFICUL rutier este OPRIT pe DN7 Brezoi-Sibiu, in zona localitatii Racovita, la kilometrul 2016+600 de metri, din cauza unui ACCIDENT RUTIER in care au fost implicate doua autovehicule, a anuntat Centrul Infotrafic.

Conducatorii auto sunt sfatuiti sa manifeste intelegere fata de situatia creata si sa respecte indicatiile politistilor rutieri prezenti la fata locului.

UPDATE 14.48: PORTUL MIDIA a fost inchis traficului maritim incepand cu ora 14.00 din cauza CETII DENSE, a anuntat Centrul Infotrafic.

UPDATE 14.38: Valorile de TRAFIC sunt in continuare ridicate pe DN1 Bucuresti-Brasov, insa autoturismele sunt in miscare, a anuntat Centrul Infotrafic.

Potrivit sursei citate, TRAFICUL este INTENS mai ales in zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei, incepand de la Campina – Breaza – Comarnic – Sinaia – Busteni – Azuga – Predeal, aceasta si din cauza ca pe DN1, la intrarea in localitatea Comarnic, pe sensul de mers catre Brasov, capacitatea de circulatie este diminuata ca urmare a ingustarii drumului (trecerea de la doua, la o banda de circulatie). De aceea, pentru evitarea aglomeratiei pe DN1, pot fi utilizate urmatoarele variante alternative: DN7 Bucuresti – Baldana, DN 71 Baldana – Targoviste – Fieni – Sinaia, catre Sinaia, si Autostrada A1 Bucuresti–Pitesti, DN73 Pitesti–Brasov, catre zona Bran-Moeciu.

Valori de TRAFIC ridicate se inregistreaza si in judetul Arges, la iesirea de pe autostrada A1 Bucuresti-Pitesti si intrarea pe DN7 Pitesti-Ramnicu Valcea. Se circula ingreunat pana in zona localitatii Bascov.

In judetul Giurgiu, pe DN5 Bucuresti-Giurgiu, la punctul de trecere a frontierei catre Bulgaria, TRAFICUL rutier a inceput sa scada in intensitate, mai spune sursa citata.

Totodata, la aceasta ora, pe A2 Bucuresti-Constanta valorile de TRAFIC sunt in scadere. Nu sunt semnalate probleme nici la statia de taxare de la Fetesti.

UPDATE 14.25: Traficul rutier a revenit la normal pe DN1A Maneciu-Cheia, a anuntat Centrul Infotrafic.

UPDATE 13.22: TRAFICUL rutier a fost reluat pe un sens, alternativ, pe DN1A Maneciu-Cheia, a anuntat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane.

UPDATE 13.04: TRAFICUL rutier este OPRIT la aceasta ora pe DN1A Maneciu-Cheia, in zona Manastirii Suzana, din cauza unui accident rutier, a anuntat Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane.

Potrivit primelor informatii, in acest eveniment rutier au fost implicate doua autovehicule.

S-a format o coloana de autovehicule care se intinde pe aproximativ 10-15 kilometri.

Conducatorii auto sunt sfatuiti sa manifeste intelegere fata de situatia creata și sa respecte indicatiile politiștilor rutieri prezenti la fata locului.

UPDATE 11.00:  Traficul rutier este intens in zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei, mai ales ca pe DN1, dinspre Bucuresti, si incepuse sa se intensifice si pe autostrada A2 Bucuresti – Constanta, potrivit Centrului Infotrafic. La ora 9:30, traficul rutier era intens pe DN1 Bucuresti – Brasov si pe autostrada A3 Bucuresti – Ploiesti, informeaza Centrul Infotrafic din cadrul Politiei Romane.

Valorile de trafic sunt ridicate in zona statiunilor montane de pe Valea Prahovei, mai ales ca pe DN1, la intrarea in localitatea Comarnic, pe sensul de mers catre Brasov, capacitatea de circulatie este diminuata din cauza trecerii de la doua, la o banda de circulatie.

De aceea, pentru evitarea aglomeratiei pe DN1, pot fi utilizate urmatoarele variante alternative: catre Brasov – DN1A Ploiesti – Valenii de Munte – Cheia – Sacele; catre Sinaia – DN7 Bucuresti – Baldana, DN 71 Baldana – Targoviste – Fieni – Sinaia; catre zona Bran-Moeciu – A1 Bucuresti – Pitesti, DN73 Pitesti – Brasov.

Si pe A2 Bucuresti – Constanta, traficul incepuse sa se intensifice, dupa ora 8.00. Soferii trebuie sa stie ca pot achita taxa de pod de la Fetesti si in sistem electronic (prin SMS, de pe telefonul mobil, la numarul 7577) sau la oricare dintre benzinariile de pe autostrada. Ei pot trece liber prin statia de taxare, cu conditia ca taxa respectiva sa fie platita ulterior, pana a doua zi, la ora 24.00.

Centrul Infotrafic recomanda ca accesul catre autostrada din Bucuresti sa se faca prin zona Dristor si in continuare pe Bulevardul Theodor Pallady, deoarece aglomeratia se formeaza, de obicei, la intersectia Splaiul Independentei cu Soseaua de Centura (zona Popesti Leordeni, judetul Ilfov).

“Le recomandam conducatorilor auto sa mareasca distanta in mers intre autovehicule si sa nu se angajeze in efectuarea unor manevre riscante in trafic, iar in situatia in care se formeaza coloane, cei care incheie o coloana care incetineste sau opreste brusc, sa puna in functiune luminile de avarie pentru a-i atentiona pe cei ce se apropie din spate sa opreasca in timp util”, spun politistii de la Infotrafic.

1 MAI. Deja se circula in coloana pe centura Bucuresti Sud, la breteaua de intrare pe autostrada. Acum sunt foarte multi soferi din provincie, care merg catre litoral, asta, spre deosebire de situatia de ieri dupa-amiaza, atunci cand a fost foarte aglomerata iesirea din Bucuresti pe Bulevardul Theodor Pallady. 1 MAI

Un echipaj de la Politia Rutiera este prezent la intrarea pe autostrada si transmite date catre celelalte echipaje de patrulare, anunta romania-actualitati.ro. 1 MAI

Sursa foto: realitatea.net