Trafic restrictionat, miercuri, in centrul Capitalei, din cauza protestelor

Traficul va fi restrictionat, miercuri, intre orele 13.00 – 15.00 din cauza marsului de protest organizat de sindicalistii din invatamant. Zece mii de persoane sunt asteptate sa participe. 

Miercuri, in intervalul orar 10.00 – 15.30, Federatia Sindicatelor Libere din Invatamant, organizeaza un miting in Piata Victoriei urmat de un mars de protest, la care organizatorul a anuntat prezenta unui numar de aproximativ 10.000 de persoane.

Marsul se va desfasura intre 13.00 – 15.00, pe traseul: Piata Victoriei – Calea Victoriei – Pod Natiunile Unite – B-dul Natiunile Unite – B-dul Libertatii – Piata Constitutiei. Pe timpul marsului, circulatia rutiera va fi restrictionata pe traseul de deplasare si pe strazile adiacente.

Sindicalistii FSLI cer alocarea din 2014 a minimum 6% din PIB pentru educatie, conform articolului 8 din Legea educatiei, si cresterea ponderii cheltuielilor de personal pentru invatamant in totalul cheltuielilor de personal din sectorul public.

De asemenea, sindicalistii cer modificarea Legii educatiei, inclusiv in ceea ce priveste statutul personalului didactic, astfel incat sa se elimine discriminarile existente in prezent si sa duca la cresterea calitatii actului de instructie si educatie si a gradului de implicare a cadrelor didactice in luarea deciziilor.

sursa foto: realitatea.net