TRAFIC RUTIER AGLOMERAT la IESIRILE din Capitala

Foarte multi bucuresteni au inceput sa paraseasca orasul incepand cu ziua ora 14.00, de aceea TRAFICUL RUTIER la IESIRILE din Bucuresti a inceput sa se intensifice semnificativ, se arata intr-un comunicat de presa al Brigazii Rutiere a Capitalei.

Potrivit sursei citate, apropierea SARBATORILOR DE PASTE determina o crestere a numarului de autovehicule in miscare si implicit o scadere a fluentei circulatiei rutiere in Capitala pe majoritatea arterelor principale, mai ales spre principalele iesiri din oras.

Citeste si: IRES: Peste 80 la suta dintre romani vor sta ACASA de PASTE

Este vorba despre bd. Iuliu Maniu, Pasajul Lujerului, intersectia dintre bd. Constructorilor cu soseaua Virtutii si la podul Grozavesti, DN 1, (zona pasajului rutier Baneasa, ambele sensuri), zona Pasajului Bucur Obor, dar si pe sos. Stefan cel Mare, sos. Colentina si sos. Mihai Bravu, sos. Chitila, bd. Bucurestii Noi, Piata Chibrit, Calea Grivitei, zona Razoare, Calea 13 Septembrie, bd. Ghencea, Drumul Sarii, bd. Unirii si Splaiul Independentei, Piata Victoriei, bd. Lascar Catargiu, bd. Magheru, Piata Universitatii, Calea Victoriei, bd. Corneliu Coposu.

“Aceasta crestere, completata si de indisciplina unor conducatori de autovehicule, duce in unele situatii la blocarea temporara a intersectiilor”, se spune in comunicat.

Politistii rutieri le recomanda celor de la volan, si nu numai, sa circule cu atentie, sa respecte semnalizarea rutiera si semnalele politistilor rutieri.

De asemenea, Brigada Rutiera a Capitalei solicita conducatorilor auto sa opresca inainte de a patrunde in intersectie, chiar si atunci cand semnalul semaforului permite deplasarea, in cazul in care, din cauza aglomeratiei, nu o pot traversa.

Citeste si: PROGNOZA METEO DE PASTE: CUM VA FI VREMEA in timpul zilelor de PASTE

“Procedand astfel, centrul intersectiei va ramane liber, circulatia pe directia transversala fiind posibila in conditii normale”, se mai arata in text.

Conform sursei citate. o alta abatere comisa de cei mai indisciplinati conducatori auto si urmarita de catre agentii rutieri este depasirea coloanei de autovehicule aflata in asteptare la culoarea rosie a semaforului.

“Va informam ca sistemele video pentru supravegherea traficului, instalate pe echipajele politiei rutiere, sunt folosite zilnic, atat pentru masurarea vitezei, cat si pentru filmarea celor care savarsesc alte abateri in trafic, stanjenind sau impiedicand desfasurarea normala a circulatiei rutiere”, spun politistii rutieri.

Sursa foto: politiarutiera.ro