TRAFIC RUTIER in conditii de CEATA, pe autostrazile A1 si A3

Centrul Infotrafic

TRAFICUL RUTIER se desfasoara duminica dimineata in conditii de CEATA pe autostrazile A1 Bucuresti-Pitesti si A3 Bucuresti-Ploiesti, vizibilitatea fiind de aproximativ 100 de metri, potrivit Centrului Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane.

Fenomenul mai este intalnit, pe alocuri, in judetele Tulcea, Olt, Suceava, Prahova, Arges, Calarasi, Galati si Harghita (pentru judetul Harghita este valabila, pana la ora 11.00, o atentionare nowcasting referitoare la ceata, emisa de Administratia Nationala de Meteorologie). Politistii rutieri le recomanda conducatorilor auto sa adapteze viteza in functie de vizibilitate si sa foloseasca luminile de intalnire, iar in zonele cu ceata densa si pe cele de ceata.        

Citeste si: ANM: Vreme va fi MAI RECE decat normalul perioadei in urmatoarele doua saptamani

Potrivit Centrului Infotrafic, in a doua parte a zilei, circulatia se va intensifica pe DN1, pe Valea Prahovei. Astfel, este posibil sa se formeze coloane de autovehicule la Predeal, la intersectia cu drumul de acces catre partia Clabucet si la cea cu DN73A, dar si in celelalte statiuni montane. Pentru a evita aglomeratia, conducatorii auto ca pot folosi rutele ocolitoare (DN1A Sacele – Cheia – Ploiesti, DN73 Zarnesti – Bran – Valea Mare-Pravat, DN72A Valea Mare-Pravat – Targoviste, DN71 Targoviste – Baldana, DN7 Baldana – Bucuresti sau DN73 Zarnesti – Bran – Pitesti, autostrada A1 Pitesti – Bucuresti).

In judetul Buzau, pe DN10 Buzau-Brasov, in zona lacului Siriu, din cauza degradarii unor grinzi ale viaductului Stanca Teherau se mentin restrictiile pentru autovehiculele cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone, mai arata sursa citata. Exista si restrictie de viteza de 10 km/h. Rutele ocolitoare pentru traficul greu sunt: DN1B Buzau – Ploiesti, DN1A Ploiesti – Cheia – Sacele, DN10, km 47+100, DJ 102B Cislau, Gura Bascei – Valenii de Munte, DN1A Valenii de Munte – Cheia – Sacele. 

Citeste si: IOAN RUS: Actualul proiect al autostrazii COMARNIC – BRASOV trebuie RESTRUCTURAT

In judetul Timis, circulatia autovehiculelor cu masa totala maxima autorizata mai mare de 7,5 tone este restrictionata pe DN68A Lugoj – Traian Vuia, intre kilometrii 3+190 si 27+500 de metri, din cauza unor alunecari de teren care au afectat corpul drumului. Ruta ocolitoare este DN6 (Centura Lugoj) – autostrada A6 (Lugoj – nodul rutier Balint) – autostrada A1 (nodul rutier Balint – intersectie cu DN68A).