Traficul feroviar, SUSPENDAT intre Germania si Austria pana luni dimineata

Circulatia trenurilor in ambele sensuri intre Austria si Germania a fost suspendata duminica la initiativa Germaniei, incepand cu orele locale 17:00 (18:00, ora Romaniei) pana luni la orele locale 06:00 (07:00, ora Romaniei), informeaza EFE.

“Niciun tren nu va mai circula din Austria catre Germania. Germanii nu mai primesc niciun tren”, a declarat o purtatoare de cuvant a Companiei nationale a cailor ferate austriece, O-BB. 

“Urmarind instructiunile autoritatilor federale, DB (Compania nationala a cailor ferate germane) a intrerupt cu efect imediat circulatia trenurilor intre Austria si Germania, timp de 12 ore”, a spus la randul sau un purtator de cuvant al DB. 

CITESTE SI: GERMANIA reintroduce CONTROALELE la frontiera. CE sustine masura. UPDATE

Suspendarea traficului feroviar survine in aceeasi zi in care Germania a anuntat reintroducerea temporara a controalelor la frontierele interne ale UE, in special la cea cu Austria, tara pe unde intra sute de refugiati care fug de razboaie sau saracie din tarile din Orientul Mijlociu si Asia. 

Potrivit agentiei austriece de presa APA, circa 1.800 de pasageri, printre care si multi refugiati, se aflau in drum spre Germania cand a fost anuntata masura suspendarii traficului feroviar. In acelasi timp, in Austria continua sa intre dinspre Ungaria mii de refugiati care au urmat asa-numita Ruta a Balcanilor, care traverseaza Turcia, Grecia, Macedonia, Serbia si Ungaria. 

Un purtator de cuvant al politiei austriece a declarat ca, pana la noi ordine, se va continua cu protocolul urmat pana acum: transportarea refugiatilor la Viena si in alte orase austriece, de unde majoritatea isi continua drumul catre destinatia lor principala, Germania. 

CITESTE SI: GERMANIA AVERTIZEAZA: Refugiatii nu pot alege in ce tara UE sa se stabileasca

“Vom vedea ce se mai intampla”, a spus Helmut Marban, purtator de cuvant al politiei din landul austriac Burgenland, aflat la granita cu Ungaria. Insa Marban a dat asigurari ca refugiatii nu vor fi trimisi inapoi cu forta. “Oamenii nu vor fi trimisi cu forta inapoi in Ungaria. Nu vrem sa vedem scene de genul acesta” in Austria, a spus el. 

Sursa foto agerpres