Traficul pe PODUL PRIETENIEI a fost intrerupt doua ore DIN CAUZA CANICULEI

Traficul pe PODUL PRIETENIEI intre GIURGIU si RUSE, Bulgaria, se desfasoara pe o singura banda si semaforizat dupa ce aproape doua ore a fost INTRERUPT DIN CAUZA CALDURII si a LUCRARILOR DE REABILITARE la pod pe partea romana.

”Astazi a fost o problema si circulatia pe Podul Prieteniei a fost oprita timp de aproximativ doua ore pentru ca, din cauza caldurii, ASFALTUL S-A DENIVELAT si a fost nevoie de interventia unei freze care a nivelat sensul de mers. Acum circulatia a fost reluata, dar pe o singura banda si in sistem semaforizat, fiind sub coordonarea politistilor rutieri deoarece lucrarile de reabilitare la Podul Prieteniei in partea romana a podului incepute in aceasta primavara continua’, a declarat joi, pentru Agerpres, purtatorul de cuvant al ITPF Giurgiu, Bogdan Coman.

CITESTE SI: Podul peste Dunare de la Giurgiu va fi REABILITAT de o asociere romano-italiana

Coada formata din tirurile ajunse la frontiera a fost de aproximativ 150 de astfel de vehicule si a ajuns pana in apropierea primei localitati de langa Giurgiu, satul Remus. In prezent, coada a fost redusa la cateva zeci de tiruri.

Traficul prin Punctul de trecere a Frontierei Giurgiu-Ruse este de aproximativ patru mii de autoturisme si tiruri in 24 de ore pe ambele sensuri de mers.

De aproape o saptamana temperaturile in judetul Giurgiu sunt caniculare, de peste 38 de grade Celsius la umbra, dar in aer se percep temperaturi de cuptor de aproape 60 de grade Celsius, zilnic fiind emise de specialisti atentionari de cod galben de canicula si fiind depasit pragul critic al indicelui de temperatura-umezeala de 80 de unitati.

Sursa foto: giurgiu-news