TRAFICULUL FEROVIAR afectat de CANICULA. Ce masuri a luat CFR

Compania Nationala de Cai Ferate (CFR) atentioneaza ca, din cauza TEMPERATURILOR RIDICATE care se vor inregistra astazi si maine, circulatia trenurilor va fi afectata, traficul defasurandu-se in CONDITII DE CANICULA.

Meteorologii din cadrul Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM) au emis o avertizare de COD GALBEN DE CANICULA pentru ziua de marti, 7 iulie. Primele efecte ale temperaturilor ridicate au inceput, deja, sa se vada.

CFR anunta, prin intermediul unui comunicat, ca circulatia feroviara va fi afectata de codul galben de canicula, principala masura care se va lua va fi REDUCEREA VITEZEI DE CIRCULATIE, conform procedurilor de desfasurarea a traficului in conditii de siguranta in zonele aflate sub avertizare de temperature ridicate.

CITESTE SI: COD PORTOCALIU de CANICULA in 4 judete din nord-vestul ROMANIEI

“Judetele unde se va aplica aceasta masura sunt Timis, Arad, Bihor si Satu Mare, unde au fost anuntate temperaturi de peste de 38-39 de grade, Bucuresti si alte 32 de judete unde se vor inregistra temperaturi de 35-37 de grade si disconfort termic accentuat”, se arata in comunicat.

Reprezentantii CFR au explicat ca masura de reducere a vitezei de circulatie in zonele in care s-a emis o avertizare de canicula este obligatorie pentru SIGURANTA TRAFICULUI FEROVIAR si este aplicata de toate administratiile de cale ferata. Acestia au adaugat ca, la nivelul sinei, temperaturile inregistrate depasesc 50-55 de grade Celsius.

Reducerea vitezei circulatiei feroviare va aduce, implicit, si intarzieri ale trenurilor si, de acea, calatorilor li se recomanda sa solicite informatii in aceasta privinta la statiile si agentiile CFR din Bucuresti si din tara, sau la telefon 021/9521.

*Sursa foto: rfi.ro