TRAGEDIA de la COLECTIV: O TANARA de 29 de ani A MURIT VINERI. BILANTUL MORTILOR a ajuns la 55. UPDATE

Din pacate, vineri dupa amiaza s-a anuntat ca inca o persoana RANITA IN INCENDIUL DE LA CLUBUL COLECTIV din Capitala, a pierdut lupta cu viata. BILANTUL TRAGEDIEI DE LA COLECTIV ajunge astfel la 55 de MORTI.

UPDATE VINERI 14.00 O TANARA DE 29 DE ANI A MURIT vineri in Germania, unde fusese transferata dintr-un Spital din Capitala. Aceasta se afla in STARE CRITICA si avea arsuri pe mai mult de jumatate din suprafata corpului. 

In acest moment BILANTUL TRAGEDIEI DE LA COLECTIV a ajuns la 55 de morti.

UPDATE 17.00 Un tanar de 22 de ani, internat la Spitalul Bagdasar-Arsenie cu ARSURI PE PESTE JUMATATE DIN SUPRAFATA CORPULUI, A MURIT in urma cu putin timp. Barbatul este a 54-a VICTIMA a TRAGEDIEI DE LA COLECTIV.

In acest moment in spitalele din Capitala mai sunt internati 66 de tineri, din care 14 in STARE CRITICA si GRAVA. 

UPDATE JOI 08.15: Alti doi RANITI in incendiul de la CLUBUL COLECTIV au MURIT in noaptea de joi spre vineri. Numarul deceselor a ajuns astfel la 53. Cele doua victime, un baiat si o fata, erau internate la Spitalul Floreasca. Atat fata, in varsta de 29 de ani, cat si baiatul erau in stare foarte grava, avand arsuri de gradul 2 si 3. Medicii nu-si dadusera acordul pentru transportarea lor la alte spitale din Romania sau straintate, anunta Realitatea TV.

In prezent, in spitalele din Romania mai sunt internate 72 de persoane ranite in tragedia din Colectiv. Dintre acestia, 16 sunt in stare critica si grava, medicii fiind rezervati cu privire la supravietuirea lor.

In total, pana acum au fost transportati 36 de tineri la spitale in strainatate. Dintre acestia, sase au decedat deja.

UPDATE 21:39: Basistul formatiei Goodbye to Gravity si-a pierdut viata in aceasta seara intr-un spital din Franta. Alex Pascu a fost transferat in decursul zilei de astazi intr-un spital din strainatate.

UPDATE MIERCURI 08.15: Din pacate inca o persoana RANITA in timpul TRAGEDIEI de la CLUBUL COLECTIV a MURIT miercuri dimineata. Tanarul, in varsta de 19 ani, care avea ARSURI de gradul II si III, s-a stins intr-un spital din Marea Britanie acolo unde fusese transferat pentru tratament.

Informatia a fost confirmata de oficialii Ministerului Sanatatii pentru Realitatea TV. Este vorba despre un tanar care avea arsuri de gradul 2 si 3 pe mai mult de 60% din suprafata corpului. In plus, tanarul avea complicatii la nivelul cailor respiratorii, digestiv, dar si renale.

Corpurile pacientilor romani care au murit in strainatate vor fi repatriate de urgenta pe cheltuiala statului.

UPDATE 22:44: Numarul persoanelor decedate ca urmare a incendiului din clubul Colectiv se ridica la 49. Victima, care suferise arsuri pe 60% din suprafata corpului si se afla in coma indusa, a decedat in aceasta seara intr-un spital din Liverpool unde fusese adusa din tara recent, anunta Realitatea TV.

UPDATE 11.50: Chitarist al formatiei Axial Lead, artist grafic, animator 2D si 3D, TUDOR GOLU este cea mai recenta victima a tragediei de la CLUBUL COLECTIV. TUDOR GOLU a MURIT marti dimineata in Marea Britanie, unde fusese transferat duminica seara.

In INCENDIUL de la CLUBUL COLECTIV au mai fost RANITI alti doi membri ai trupei Axial Lead, solistul RADU DAMIAN si chitaristul CHRISTIAN ALBAN POPESCU, ambii fiind internati in Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti. Starea lor este stabila.

TUDOR GOLU a făcut videoclipul melodiei “The day we die”, iar de ilustratie s-a ocupat RADU DAMIAN, informeaza Mediafax.

UPDATE 10.25: Premierul interimar Sorin Cimpeanu a anuntat, marti, ca repatrierea trupului neinsufletit al celei de-a 48-a victime decedate in urma incendiului de la clubul Colectiv se va face in regim de urgenta, iar costurile vor fi asigurate din Fondul de rezerva al Guvernului.

Este o legatura permanenta, inclusiv cu spitalul in care s-a pierdut ultima victima, cea de-a 48-a, si repatrierea, asa cum s-a facut si pentru cele doua victime decedate la Rotterdam, se va face in regim de urgenta, costurile fiind asigurate din Fondul de rezerva al Guvernului”, a declarat Cimpeanu, la finalul unei conferinte despre cutremurul din 1940, organizate la Universitatea Tehnica de Constructii Bucuresti. La observatia unui jurnalist ca exista o alianta a medicilor formata din 21.000 de cadre medicale care sustin ca au fost nereguli in spitale in ceea ce priveste gestionarea situatiei victimelor de la Colectiv, premierul interimar a raspuns ca va fi timp si pentru “reglarea” acestor lucruri.

“Prioritatea noastra este de a face cat putem mai bine si cat putem mai mult pentru raniti si pentru familiile acestora. Dupa ce vom traversa acest moment si vom face tot ceea ce putem (…) vom avea timp sa reglam si toate aceste lucruri, va asigur”, a spus Cimpeanu.

UPDATE MARTI 08.45: Un tanar ranit grav in incendiul din CLUBUL COLECTIV, care fusese transferat saptamana trecuta la un spital din Birmingham, a murit marti dimineata, bilantul in urma tragediei urcand la 48 de morti, informeaza postul de televiziune Digi 24.

UPDATE LUNI 19:41: Numarul mortilor din clubul Colectiv continua sa creasca. In aceasta seara, o alta victima a incendiului si-a pierdut viata la Spitalul de Arsi. Bilantul mortilor a ajuns la 47.

UPDATE 11.30: “Vreau incepand de astazi sa zambim… sa ne bucuram de tot ce avem… de toti ce-i pe care-i avem….. sa facem lucruri noi… sa ne descoperim pe noi…. si toate pentru Teo….. Va implor!”, a scris pe Facebook fratele TEODOREI MAFTEI, jurnalista ranita in INCENDIUL din CLUBUL COLECTIV care a MURIT azi dimineata intr-un spital din Israel.

Este vorba despre JURNALISTA TEODORA MAFTEI, in varsta de 36 de ani, care fusese transferata la un spital din Israel, informeaza postul B1 Tv. TEODORA MAFTEI a fost un ziarist apreciat al trustului PRO si era, totodata, fotograful oficial al trupei GOODBYE to GRAVITY.

Povestea TEODOREI MAFTEI este una pe cat de emotionanta pe atat de tragica, jurnalista fiind operata in decursul anilor de 7 ori, dintre care de trei ori pentru indepartarea unor tumori de pe creier. 

Sursa foto: realitatea