TRAGEDIA de la COLECTIV. CNA a recomandat televiziunilor sa nu transmita imagini de la inmormantarile victimelor

Membrii Consiliului National al Audiovizualului (CNA) au decis in sedinta de marti sa le recomande televiziunilor sa nu transmita imagini de la priveghi si de la CEREMONIILE FUNERARE ale VICTIMELOR din CLUBUL COLECTIV.

“Au inceput sa vina reclamatii (pe tema relatarilor de la televiziune despre tragedia din CLUBUL COLECTIV n.r.), se lucreaza pe perioada respectiva si cand vom avea gata monitorizarea va intra in sedinta. As vrea sa va citesc un apel venit din partea familiilor lui Mihai Alexandru si Catalinei Ionita, victime ale tragediei din CLUBUL COLECTIV, care fac apel la decenta si discretie, cerand reprezentantilor institutiilor publice mass-media, societatii civile sa respecte dreptul la intimitate al familiilor indoliate”, a declarat vicepresedintele CNA, RASVAN POPESCU.

Potrivit acestuia, familiile cer presei sa se abtina de la a filma, transmite, prelua imagini de la priveghi si ceremoniile funerare ca o dovada de respect in memoria celor decedati. “O sa va rog sa si urmariti la monitorizare chestia aceasta”, a adaugat RASVAN POPESCU.

La randul sau, DORINA RUSU, un alt membru CNA, a spus ca a facut o autosesizare privind modul in care a fost tratata tragedia.

“M-am uitat in primul rand ca telespectator, parinte, ca om normal, ceea ce am avut in vedere cand am facut aceasta autosesizare nu a fost sa amendez pe cineva neaparat, ci cred ca este necesar sa facem o analiza, sa vedem cum s-au abordat lucrurile si mai ales pentru ca eu cred ca, daca s-a intamplat ceea ce s-a intamplat, s-a intamplat deoarece institutiile din tara aceasta nu si-au facut datoria asa cum trebuia”, a fost de parere Dorina Rusu.

Sursa foto: jurnalul