TRAGEDIA de la COLECTIV: Inca 9 RANITI, 7 la BUCURESTI si 2 in OLANDA, au MURIT sambata. Bilantul a ajuns la 41 de MORTI. UPDATE

Inca DOUA VICTIME ale TRAGEDIEI de la CLUBUL COLECTIV din CAPITALA au MURIT, sambata dimineata, informeaza postul B1 Tv. Cei doi barbati erau internati la sectia de Terapie Intensiva a Spitalului de Arsi. Din pacate, bilantul persoanelor decedate in urma INCENDIULUI care a avut loc saptamana trecuta la CLUBUL COLECTIV a crescut la 34 de MORTI.

UPDATE 20:53: Vestile proaste continua sa curga in cazul tragediei de la Colectiv. O alta victima s-a stins din viata in urma cu cateva minute la spitalul Bagdasar Arseni. Bilantul a ajuns la 41 de morti, dintre care 9 in ultimele 24 de ore. 

UPDATE 20:43: Inca o victima a incendiului de la clubul Colectiv si-a pierdut viata sambata seara la Spitalul Floreasca. Bilantul mortilor a ajuns la 40.

UPDATE 15.20: Inca o VICTIMA a pierdut lupta cu VIATA la sectia de TERAPIE INTENSIVA a Spitalului de Arsi din Capitala. Bilantul total al victimelor INCENDIULUI de la CLUBUL COLECTIV a ajuns la 39 de MORTI! Ultima VICTIMA fusese recent transferata de la Spitalul Sf Pantelimon la spitalul de Arsi.

UPDATE 12.40: Premierul interimar SORIN CIMPEANU: Doua avioane SMURD vor pleca spre Austria, sambata, transportand doi pacienti raniti. Doua avioane SMURD vor pleca spre Austria in cursul zilei de sambata, transportand doi pacienti raniti in incendiul de la CLUBUL COLECTIV, a anuntat primul ministru interimar.

SORIN CIMPEANU a mai precizat, sambata, la Palatul Victoria, ca avioanele militare care au plecat spre Belgia si Olanda in cursul noptii trecute se vor intoarce sambata in Romania si vor fi disponibile pentru a transporta alti raniti, scrie Agerpres.

SORIN CIMPEANU a multumit ambasadelor tarilor care si-au oferit sprijinul, adaugand ca, in timpul conferintei de presa, a fost instiintat ca Ungaria si-a exprimat disponibilitatea de a prelua cinci pacienti.

PREMIERUL INTERIMAR a mentionat ca se deruleaza in ritm intens discutii pentru ca Norvegia si Finlanda sa preia, probabil, cate doi pacienti fiecare.

UPDATE 12.07: Alte doua persoane dintre cele transportate in Olanda au murit: un roman si un italian, a anuntat premierul interimar Sorin Cimpeanu in timpul sedintei de urgenta de la Guvern. Mai raman internate in spitale 107 persoane, dintre acestea 48 in stare grava si critica. BILANTUL a ajuns la 38 de MORTI!

UPDATE 12.03:  Un pacient a decedat la Spitalul Floreasca; bilantul tragediei creste la 36 de morti. Un pacient a murit, sambata, la Spitalul de Urgenta Floreasca, a declarat pentru Agerpres directorul medical Nicusor Luchi. Bilantul celor decedati se ridica acum la 36 de persoane.

UPDATE 11.05: Un al TREILEA RANIT, un barbat in varsta de 35 de ani, A MURIT tot in aceasta dimineata la SPITALUL UNIVERSITAR, informeaza postul B1 Tv! Bilantul persoanelor decedate in urma TRAGEDIEI de la CLUBUL COLECTIV a ajuns la 35 de morti! 

UPDATE 11.00: Cei doi barbati care au decedat sunt IONUT POPESCU si CIOBANU DANIEL, in varsta de 32 de ani, respectiv 40 de ani. Primul a decedat pe masa de operatie in momentul in care medicii incercau sa ii faca o grefa de piele, informeaza postul B1 Tv.

Medicii spun ca cei doi pacienti erau in stare critica. Ei aveau arsuri pe o suprafata foarte mare a corpului, iar arsurile cailor respiratorii au agravat starea acestora, informeaza surse medicale citate de postul de televziune Digi 24. Directorul medical al Spitalului de Arsi, Cristian Nitescu, a declarat, pentru Agerpres, ca unul dintre pacienti a decedat la ora 3:50, iar celalalt la 7:35. Managerul Spitalului de Arsi, Mihai Marinescu, a anuntat ca la ora 10:30 va fi o conferinta de presa, dupa ce reprezentantii spitalului vor sta de vorba cu apartinatorii, informeaza Mediafax.

Bilantul provizoriu al tragediei se ridica in acest moment la 34 de morti si peste 150 de raniti, din care 65 sunt in stare critica si grava. In spitalele din Romania mai sunt internate 109 victime ale TRAGEDIEI de la CLUBUL COLECTIV, multe dintre ele fiind supuse unor interventii chirugicale repetate, la care participa si echipe medicale din strainatate.

La Spitalul Floreasca opereaza cot la cot cu medicii romani o echipa din Turcia. In aceasta dimineata va sosi la Bucuresti si o echipa de medici din Norvegia. In starea cea mai grava sunt pacientii care au rani pe suprafete de peste 40-50% din corp si plamanii afectati. Ranitii internati la spitalul Bagdasar Arseni sunt in stare stationara.

Vineri noapte, 16 raniti au fost transportati cu avioane Spartan in Olanda si Belgia, pentru a fi tratati in clinici de specialitate.

Stire in curs de actualizare.

Sursa foto: adevarul