TRAGEDIA de la COLECTIV: Mai multe tari din Europa, dispuse sa preia raniti

Belgia, Olanda, Germania, Israel si-au exprimat intentia sa preia o parte dintre pacientii raniti in incendiul de la clubul Colectiv, urmand ca acestia sa fie transportati, in principal, cu avioanele Spartan ale Ministerului Apararii Nationale, Romania avand in prezent 51 de paturi pentru arsi din care jumatate au ventilatie.

Declaratiile au fost facute, joi, la Palatul Victoria, de secretarul de stat in Ministerului de Interne Raed Arafat si de ministrul Sanatatii, NICOLAE BANICIOIU, care au precizat ca bolnavii care au arsuri pe o suprafata mare a corpului au nevoie de paturi dotate cu un sistem de ventilatie mecanica.

“Numarul este de 51 de paturi la nivel de Bucuresti si 300 de paturi de chirurgie plastica. (…) Sunt pacienti care, in mod normal, sunt considerati cu o patologie total aparte, mult mai grava decat cei cu arsuri obisnuite, de data aceasta vorbim chiar de o situatie atipica si, pentru nivelul si capacitatea Romaniei, numarul de pacienti care a rezultat din acest accident este mult mai mare. (…) Nicio tara, asta imi spunea colegul nostru francez si colegii israelieni, nicio tara din Europa nu are o astfel de capacitate pentru un numar atat de mare de pacienti deodata”, a declarat NICOLAE BANICIOIU, joi, la Palatul Victoria.

CITESTE SI: BANICIOIU: Nu ne opunem ca PERSOANELE RANITE in clubul COLECTIV sa fie transferate in STRAINATATE

La randul sau, Raed Arafat a anuntat ca mai multe tari din Europa s-au oferit sa gazduiasca si sa trateze pacienti raniti in incendiul din clubul Colectiv.

“Noi am intrat in legatura cu mai multe ambasade pe parcursul ultimelor zile si colegi din tari, mai ales europene, din jurul nostru si am primit oferte de primire a pacientilor in spitale de arsi. Era destul de greu, pentru ca spitalele si paturile de arsi, in orice tara, sunt foarte bine numarate si pastrate pentru capacitatea nationala. Si, totusi, avem tari care ne-au oferit un numar de paturi si pot sa dau exemplu Belgia (…), Olanda, avem legatura deja cu Germania si mai sunt alte tari care analizeaza sa ne acorde sprijin, mai mult pentru decongestionarea situatiei de aici”, a mentionat el.

CITESTE SI: CEI DOI CETATENI SPANIOLI RANITI IN COLECTIV, AU FOST EXTERNATI

Sursa foto: gandul