TRAGEDIA de la COLECTIV. Pompierii care au intervenit la INCENDIUL din CLUB primesc consiliere psihologica

Pompierii Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) “Dealul Spirii” Bucuresti-Ilfov primesc CONSILIERE PSIHOLOGICA dupa interventia de vinerea trecuta de la CLUBUL COLECTIV. Asistenta psihologica, dar si religioasa este asigurata de cinci psihologi si de preotul militar al inspectoratului, conform unei informatii publicate pe site-ul ISU.

“Insotirea psihologica a misiunii a fost realizata in timp real de un psiholog al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ‘Dealul Spirii’ Bucuresti-Ilfov. De asemenea, preotul inspectoratului a fost solicitat la finalul interventiei pompierilor, oficiind o scurta rugaciune pentru cei decedati. Echipa de psihologi de la nivelul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ‘Dealul Spirii’ Bucuresti-Ilfov a oferit suport psihologic salvatorilor inca din noaptea interventiei, demersul continuand si in prezent, avand in vedere numarul foarte mare al personalului implicat in operatiunile de salvare. Totodata, in incinta bisericii de la sediul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta ‘Dealul Spirii’ Bucuresti-Ilfov, preotul a oferit suport pentru pastrarea echilibrului sufletesc al cadrelor si al familiilor victimelor”, precizeaza sursa citata.

Intrucat interventia a avut un caracter “inalt psiho-traumatizant”, spun cei de la ISU, compartimentul Psihologie a demarat o campanie de psihoeducatie si suport psihologic adresata intregului personal, campanie care se va prelungi si pe parcursul anului 2016 pana la acoperirea nevoilor psihologice ale cadrelor.

Reprezentantii institutiei reitereaza disponibilitatea psihologilor inspectoratului de a oferi suport si asistenta de specialitate tuturor celor afectati de acest incident.

Sursa foto: realitatea