TRAGEDIA de la COLECTIV: Rudele VICTIMELOR vor da in judecata STATUL ROMAN

La 40 de zile distanta de la TRAGEDIA din CLUBUL COLECTIV, in urma careia 60 de tineri si-au pierdut viata, familiile unor victime decedate in spitalele din Romania vor sa dea statul in judecata.

Rudele lui ALEX IANCU, ANDREEA STEFAN, ELSA ALBU si IOANA GEAMBASU spun ca tinerii puteau fi salvati daca institutiile statului cereau ajutor extern mai devreme, informeaza postul de televiziune Digi24. “Domnul Arafat trebuie sa raspunda pentru ce s-a intamplat in primele 24 de ore in care copilul meu a fost ucis pentru ca nu i s-a acordat tot sprijinul de care era nevoie. Copilul meu in primele 24 de ore a vorbit, n-a fost pus pe niciun aparat, a fost constient, a respirat singur”, a declarat EUGEN IANCU, tatal lui ALEX IANCU.

CITESTE SI: TRAGEDIA DE LA COLECTIV: DOCTORUL ADRIAN STANCULEA CONFIRMA: 3 RANITI AU MURIT DIN CAUZA INFECTIILOR

El a afirmat ca fiul sau a primit prea tarziu un plaman artificial. “A venit luni, dupa o saptamana, deci dupa aproape 9 zile de la arsuri. Probabil ca mi s-a facut un favor, numai ca aceste opt zile sau noua se putea sa fi insemnat viata lui”, a precizat EUGEN IANCU. Fiul acestuia, MIHAI ALEXANDRU IANCU, in varsta de 25 de ani, a murit in 21 noiembrie, la Spitalul “Santul Ioan” din Capitala, unde a fost dus in urma INCENDIULUI din CLUBUL COLECTIV.

La randul sau, RUXANDRA GEAMBASU, mama IOANEI GEAMBASU, tanara ranita in incendiu care a murit la Spitalul “Sfantul Ioan”, a declarat ca nu este convinsa ca medicii au facut tot ce se poate. “Probabil ca si celor de la Sf. Ioan li se pare ca asa este normal si ca au facut tot ce se poate. Si au facut tot ce se poate. Dar ce sa facem daca nu ne-am nascut si noi in alta tara”, spune RUXANDRA GEAMBASU.

IOANA VICTORIA GEAMBASU a fost adusa la Spitalul Sfantul Ioan pe 30 octombrie, imediat dupa incendiul din club, si a murit pe 16 noiembrie. Dupa ce s-a aflat in stare critica, intubata, mai bine de doua saptamani, fata a murit din cauza arsurilor pe care le-a suferit la nivelul cailor respiratorii, chiar sub privirea mamei sale, care este medic chirurg.

Tanara, din Mizil, judetul Prahova, luase examenul de bacalaureat cu nota 9,51 si era olimpica la matematica. Ea isi dorea sa devina arhitect. Digi24 precizeaza ca secretarul de stat in Ministerul de Interne Raed Arafat si fostul ministru al Sanatatii Nicolae Banicioiu nu au putut fi contactati pentru reactii. Miercuri se implinesc 40 de zile de la INCENDIUL din CLUBUL COLECTIV, iar la locul tragediei va avea loc o slujba de pomenire a celor care si-au pierdut viata.

Slujba va avea loc la ora 12:00 si va fi oficiata de PS Timotei Prahoveanul, episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, impreuna cu un sobor de preoti si elevi ai Seminarului Teologic Ortodox Bucuresti.

Sursa foto: realitatea