TRAGEDIA de la COLECTIV: S-AU STABILIT SPITALELE pentru TRATAMENTUL RECUPERATOR al RANITILOR

Secretarul de stat in Ministerul Sanatatii DOREL SANDESC a anuntat, luni, ca au fost stabilite SPITALELE in care se va asigura TRATAMENTUL de RECUPERARE medicala in cazul RANITILOR din incendiul produs in CLUBUL COLECTIV.

De asemenea, DOREL SANDESC a anuntat ca dr. Gabi Diaconu va coordona grupul de interventie, iar comisia are in componenta sa medici specialisti in chirurgie plastica reparatorie, in recuperare medicala, psihologi si asistenti medicali.

”Aceasta comisie mixta medicala va analiza fiecare caz din pacientii internati si cei externati pentru a le stabili un program adecvat de recuperare medicala. S-au stabilit spitalele in care se va asigura acest tratament de recuperare — ambulator sau la nevoie prin internare. De asemenea, programul de recuperare medicala va fi integrat intr-un program comprehensiv de asistenta psihologica si sociala, atat pentru pacient, cat si pentru membrii familiei. Persoana de contact si coordonatorul grupului de interventie in criza este dr. Gabi Diaconu”, a spus DOREL SANDESC presei.

CITESTE SI: TRAGEDIA DE LA COLECTIV: DECIZIE DE ULTIMA ORA A MINISTERULUI SANATATII IN LEGATURA CU RANITII DIN INCENDIU

El a precizat, referindu-se la pacientii care ar avea nevoie de tratament in strainatate, ca aceasta comisie medicala va analiza fiecare caz, iar acolo unde va considera ca prin gravitatea leziunilor si complexitatea procedurilor de recuperare exista o recomandare pentru tratament in afara va face acest demers. ”Recomandarea va fi facuta de o comisie unica, pentru a asigura un procedeu standardizat”, a subliniat secretarul de stat. In ceea ce priveste problema infectiilor intraspitalicesti, DOREL SANDESC a aratat ca la pacientii arsi acestea sunt inevitabile.

”Profesional, este evident si recunoscut de toata lumea — infectiile intraspitalicesti la pacientii arsi sunt inevitabile. Din statisticile internationale — 75% dintre pacientii cu arsuri grave care ajung sa moara au infectii intraspitalicesti. Pacientii vor fi in continuare ingrijiti conform standardelor de ingrijire, conform experientei deosebite pe care o au medicii”, a adaugat DOREL SANDESC.

Sursa foto: realitatea