TRAGEDIA de la COLECTIV: A MURIT A 31-A PERSOANA, un pacient neidentificat de la SPITALUL DE ARSI – LIVE TEXT

TRAGEDIA de la COLECTIV. Familiile victimelor INCENDIULUI produs vineri seara la clubul bucurestean COLECTIV pot obtine informatii suplimentare despre starea acestora sunand la urmatoarele numere de telefon puse la dispozitie de MAI: 021/2069291, 021/3130605, 021/2069283, 021/2648704, 021/2648525, 021/2069375 si 021/3122547.

UPDATE 17.15 Bilantul dupa incendiul de vineri din CLUBUL COLECTIV a urcat luni la 31 de morti. Inca un pacient de la SPITALUL DE ARSI A MURIT luni, anunta Digi 24, citand surse medicale. Potrivit surselor citate, persoana care si-a pierdut viata luni nu fusese inca identificata dupa incendiu.

Informatia privind cel de-al 31-lea deces a fost comunicata de vicepremierul Gabriel Oprea, luni dupa-amiaza, in sedinta grupului de lucru de la Guvern, scrie Mediafax.

Persoana decedata luni este tanarul ramas neidentificat care era internat la Spitalul de Arsi din Capitala.

Situatia RANITILOR aflati in spitale. Un numar de 137 de RANITI in urma INCENDIULUI care a izbucnit vineri seara in CLUBUL COLECTIV se aflau internati luni la pranz in spitalele bucurestene. 30 de persoane au MURIT.

UPDATE ORA 12.55: Spitalul Universitar: 9 raniti in INCENDIUL din CLUBUL COLECTIV — in stare critica; 5 externati.

Treisprezece raniti in INCENDIUL din CLUBUL COLECTIV  internati la Spitalul Universitar se afla la Sectia de terapie intensiva, noua dintre acestia sunt in continuare in stare critica, iar cinci pacienti au fost externati, fiind posibil sa iasa si altii din spital in cursul saptamanii, a anuntat, luni, directorul medical al institutiei medicale, Dragos Davitoiu.

“Patru sunt in Sectia de chirurgie plastica, au mai ramas patru cu arsuri minore, sunt supravegheati. Evolutia lor este favorabila. Lenta, dar favorabila. Doi sunt in sectiile medicale. Cei intoxicati cu forme moderate de intoxicatie, la fel, sunt supravegheati. Probabil vor fi externati in cursul saptamanii. Medicii curanti stabilesc cand. In terapie intensiva avem 13 pacienti acum. Noua sunt cei critici, de care stiati, a caror evolutie este stationara. Un pacient a fost traheostomizat, dar era o operatie oarecum prevazuta de evolutia arsurilor de pe caile respiratorii superioare. Au mai fost admisi patru pacienti in terapie intensiva din cauza degradarii respiratorii. Sunt stabili, nu sunt intubati. Sunt constienti, vorbesc, dar sunt monitorizati pentru a fi un pic mai aproape de ei decat intr-o sectie de chirurgie plastica”, a precizat directorul medical al Spitalului Universitar.

El a mentionat ca dintre cei 24 de pacienti internati initial cinci au fost externati. “Medicii curanti hotarasc (daca vor mai fi externari, n.r.) Da, cei cu forme usoare ne asteptam ca in aceasta saptamana sa fie externati”, a precizat el. In ceea ce ii priveste pe cei noua pacienti aflati la terapie intensiva, in stare critica, acesta a spus ca evolutia lor este stabila.

“Aceiasi noua pacienti sunt in stare critica. Stabila, dar critica. Medicii curanti ii monitorizeaza si etapizeaza tratamentul arsurilor. Ei hotarasc ce interventie chirurgicala se face, cand se face, sunt pansati, sunt toaletizati, sunt tratati. Terapia de sustinere a functiilor vitale continua fara oprire. (…) Sunt riscuri nu numai pe termen scurt. In evolutia arsurilor sunt riscuri si pe termen lung, pot aparea complicatii oricand. Sunt riscuri majore. Pacientii sunt critici si riscul este cel vital”, a mai spus el.

La Spitalul Universitar au fost internati 24 de pacienti, raniti in INCENDIUL de vineri seara de la CLUBUL COLECTIV, soldat cu 30 de decese.

UPDATE ORA 12.22

Spitalul de Arsi: 27 — trei in stare critica; 10 in stare grava; 14 sunt stabili;

Spitalul “Bagdasar-Arseni”: 22 — cinci in stare critica; sase sunt pe sectie, 16 la reanimare;

Spitalul Municipal: 19 — zece la terapie intensiva;

Spitalul Floreasca: 15 — toti in stare critica;

Spitalul Elias: 14 — noua in Terapie Intensiva;

Spitalul Militar: 12 — trei au o stare mult mai buna si vor fi transferati in Sectia de arsi, dar cinci raman in stare grava, unul fiind intubat;

Spitalul “Sf Ioan”: 8 — sase intubati, in tratamente chirurgicale, acestia fiind in stare grava iar doi stabili;

Spitalul SRI “Dr. Agrippa Ionescu”: 6 — un cetatean italian si un roman se afla in stare grava; cei doi pacienti cetateni spanioli sunt transferati pe sectie si raman internati pana joi, 5 noiembrie; doi cetateni romani au o stare generala stabila.

Spitalul Grigore Alexandrescu: 6 — unul in stare critica intubat, trei in stare grava in Sectia de Terapie Intensiva; un tanar de 18 ani a fost adus de la Elias cu 40% arsuri pe suprafata corpului, respira bine; un alt adolescent, de 14-15 ani, a fost adus tot de la Elias; cel putin doi vor fi supusi unor interventii chirurgicale in aceasta saptamana;

Spitalul “Sf. Pantelimon”: 5 — trei stare critica, doi stabili;

Spitalul “Gerota”: 3 — sunt stabili.

UPDATE ORA 11.54: Spitalul Sfantul Ioan: Sase raniti in incendiul din clubul COLECTIV sunt in stare grava

Sase din cei opt raniti internati la Spitalul Sfantul Ioan din Capitala in urma incendiului de la CLUBUL COLECTIV sunt in stare grava, fiind intubati, a declarat luni pentru AGERPRES sefa Sectiei de terapie intensiva, Carmen Giuglea.

“Dintre cei opt pacienti raniti in urma izbucnirii vineri seara a incendiului la clubul Colectiv care se afla la Spitalul Sfantul Ioan doi sunt in afara oricarui pericol, cu arsuri pe suprafete mici si cu o stare generala buna, 6 dintre ei pe Sectia de terapie intensiva si suntem in curs de tratament chirurgical cu o parte dintre ei. Toti cei sase sunt intubati, fiind in stare grava”, a afirmat medicul.

UPDATE ORA 11.04: Spitalul Floreasca: 14 pacienti sunt in stare critica, starea lor nu s-a schimbat

Toti cei 14 pacienti internati la Spitalul Floreasca in urma ranilor suferite in incendiul de la clubul Colectiv se afla la Terapie Intensiva, starea lor fiind una critica, a declarat luni, pentru AGERPRES, directorul medical al institutiei, Nicusor Luchi.

“In clipa de fata, pacientii se afla la Blocul operator pentru pansamente. Se va face dupa aceea o reevaluare a lor, dupa care se vor intoarce in Terapie Intensiva. Nu a aparut nimic nou pana in prezent, nu a intervenit nimic nou in evolutia lor. Pacientii isi continua ingrijirile si monitorizarea ca si pana acum. 14 pacienti sunt internati in Terapie Intensiva, toti sunt in stare critica”, a precizat medicul.

UPDATE ORA 10.16:  Spitalul Sfantul Pantelimon: Trei pacienti in stare critica

Trei dintre cei cinci pacienti internati la Spitalul Sfantul Pantelimon in urma incendiului de la CLUBUL COLECTIV sunt in stare critica, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul institutiei Gheorghe Popescu.

“Cinci pacienti sunt internati. Trei la ATI, doi in chirurgie. Unul dintre pacientii din ATI un barbat de 33 de ani, doua fete de 28 si 29 de ani. Barbatul prezinta arsuri pe 35-40% din suprafata corpului, una din fete 50%, cealalta 80%. In chirurgie o fata de 29 de ani si un barbat de 32 de ani care prezinta stare buna, sunt operati, nu au nicio problema. Suntem siguri ca in cateva zile vor fi externati. Trei pacienti sunt in stare critica, dar stabili hemodinamic, sunt sedati din cauza durerilor. Pacientul cu arsuri de 35-40% a inhalat foarte mult fum”, a afirmat managerul.

El a precizat ca unitatea dispune de toate stocurile necesare pentru tratarea pacientilor aflati in ingrijire. “Controlam situatia, nu avem nevoie de nimic, avem de toate. Sper ca lucrurile sa evolueze bine”, a spus Popescu.

UPDATE ORA 10.35: Spitalul Militar: Trei raniti la CLUBUL COLECTIV sunt mult mai bine; cinci sunt in stare grava

Trei dintre pacientii aflati la Terapie Intensiva la Spitalul Militar in urma incendiului de la CLUBUL COLECTIV au o stare mult mai buna si vor fi transferati in sectia de arsi, dar cinci raman in stare grava, unul fiind intubat, a anuntat, luni, comandantul spitalului, dr. Florentina Ionita Radu.

“Trei dintre pacientii internati in terapie intensiva, la evaluarea pe care am facut-o in dimineata aceasta, au o stare generala mult mai buna, astfel incat vor fi transferati in sectia de arsi. Este un lucru bun. Pacientii care aveau arsuri de cai respiratorii superioare — se mentine gradul lor de severitate. Deci, in continuare, cinci pacienti sunt gravi si unul este intubat”, a spus Florentina Ionita Radu.

Ea a precizat ca un lucru bun este si faptul ca a scazut foarte mult edemul facial, astfel incat pacientii internati in urma incendiului de la Clubul Colectiv pot fi recunoscuti.

Medicul a aratat ca in ceea ce-i priveste pe pacientii aflati in stare critica situatia acestora se poate schimba oricand, deoarece arsurile de cai respiratorii sunt o mare problema. “Prima saptamana este foarte importanta”, a subliniat medicul.

Comandantul unitatii a indicat ca a fost mobilizat personal suplimentar pe sectiile de terapie intensiva si de chirurgie plastica pentru ca fiecare pacient sa aiba asistenta si infirmiera, deoarece acestia nu se pot hrani singuri avand mainile afectate.

“Ne organizam. Acum este foarte important modul in care este manageriat cazul mai departe: sa nu apara suprainfectii, sa fie hidratati corespunzator, sa aiba aportul nutritional necesar si este important sa manance pur si simplu alimente pe care noi le preparam, alimente speciale, am trecut de faza de alimentatie cu substituenti, mai putin cel care este intubat”, a aratat medicul.

Florentina Ionita-Radu a spus ca spitalul este pregatit cu tot ce trebuie. “Avem foarte multe persoane care ne-au sunat ca sa ne ajute. Le multumim tuturor. O sa manageriem aceasta problema si o sa-i anuntam in momentul in care o sa avem nevoie de ceva. Deocamdata avem tot ce ne trebuie”, a spus ea.

Potrivit Florentinei Ionita-Radu, in fiecare dimineata se realizeaza operatii asupra pacientilor. Ea a precizat ca de marti pacientii vor intra in sala de operatii de la ora 7,00, motivand ca este important ca acestia sa manance dupa aceste interventii. Medicul a aratat ca deocamdata nu este nevoie de transplant de piele.

Conform medicului, 200 de persoane s-au inscris pe listele spitalului pentru a dona sange, indicand ca astfel pentru urmatoarea saptamana este asigurat necesarul de sange. Ea a completat ca echipa de medici straini aflata la Bucuresti va veni marti la Spitalul Militar.

Medicul a indicat si ca in fiecare zi la orele 10,30 si 18,00 vor fi sustinute conferinte de presa cu privire la starea pacientilor.

UPDATE ORA 09.09:  Spitalul Elias: Trei pacienti in stare critica

Trei pacienti sunt in stare critica la Spitalul Elias din cei 14 internati la aceasta unitate medicala in urma incendiului de la CLUBUL COLECTIV, a declarat luni, pentru AGERPRES, managerul institutiei Doina Dimulescu.

“In momentul de fata sunt noua pacienti in Terapie Intensiva, din care opt intubati, dintre acestia trei in stare critica. Un pacient este in post-operator si patru pe sectie care sunt in stare buna. In total 14 pacienti. Am transferat sambata si duminica la Spitalul Grigore Alexandrescu doi adolescenti, unul dintre ei de 14 sau 15 ani si celalalt a carui sora era tot acolo internata si familia ne-a rugat insistent sa stea amandoi in acelasi spital”, a afirmat managerul.

UPDATE ORA 09.03:  Spitalul Grigore Alexandrescu: Un pacient in stare critica si trei in stare grava

Un pacient se afla in stare critica si alti trei in stare grava din totalul de sase internati la Spitalul de Copii “Grigore Alexandrescu” in urma incendiului de la Clubul Colectiv, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, doctorul Raluca Alexandru.

“A mai venit in cursul zilei de duminica o arsura de la Spitalul Elias. Este vorba de un baiat de aproape 18 ani cu 40% arsuri pe suprafata corpului. A venit intubat, dar au reusit si l-au detubat, acum respira bine. Avem doar un singur intubat in stare mai critica si trei in stare grava care se afla continuare in Sectia de Terapie Intensiva. O fata pe Sectia de Chirurgie Plastica si o alta fata pe Sectie de Toxicologie care a avut o intoxicatie cu fum”, a precizat medicul.

Potrivit purtatorului de cuvant, cel putin doi dintre pacienti vor fi supusi unor interventii chirurgicale in aceasta saptamana.

UPDATE ORA 08.54: Spitalul “Bagdasar-Arseni”: Cinci pacienti sunt in stare critica

Cinci pacienti sunt in stare critica la Spitalul “Bagdasar-Arseni”, a declarat luni, pentru AGERPRES, purtatorul de cuvant al unitatii medicale, doctorul Florin Bica.

Potrivit acestuia, starea pacientilor de la “Bagdasar-Arseni” este totusi una stationara.

“Sunt stationari. Medicii au inceput sa le schimbe pansamentele. In stare critica sunt cinci pacienti din cei 22. Sase sunt pe sectie, 16 la reanimare”, a precizat medicul.

Sursa foto: realitatea